Flera soldater för Iraks demokratikamp

Jag nämnde sist i min förra post en irakisk kvinna som deltog i SVT:s Argument. Att hon sa att irakierna än i dag är lyckliga för att Saddam röjts ur vägen. Att störtandet av honom, trots våldet, gjort luften lättare att andas. Vidare, att kampen för demokrati nu var inne i ett kritiskt skede. Att det inte var någon tvekan om att den måste utkämpas. Hon menade också, som enligt opinionsundersökningar även andra irakier, att USA:s trupper gör nytta och inte kan lämna landet samt att hon i grunden ändå var optimist; var tvungen att vara det.

-

Det har ju från och till riktats kritik mot USA att man inte satt in tillräckligt många soldater i Irak. Att den allt mer oroliga situationen grundar sig i en underskattning av våldet från ickedemokratiska fraktioner.

Stämmer den kritiken är naturligtvis det att USA nu sätter in ytterligare nära 18800 man i Irak en god nyhet för landet. Denna uppgift om antal soldater gav i kväll Iraq the Model (som i sin tur läst en arabisk publikation).

En del länder har ju inlett hemtagandet av sina styrkor från Irak. De nya soldaterna torde väl åtminstone kompensera för dem. Enligt denna nyhetsartikel, där Rumsfelds mål att utöka trupperna klargörs, har USA redan det största antalet soldater i Irak som man haft i år (150 000 man).

Positivt. USA tar fortfarande ansvar och lämnar inte Irak i sticket.


Andra bloggar om: , , , ,

Comments

No responses to “Flera soldater för Iraks demokratikamp”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.