Nominering i (S)vedala och i USA

Lena Hjelm-Wallén svarade på radions Ekot på kritiken att inte Socialdemokraternas nomineringsprocess var helt öppen (något som kritiserats av bl a Greider) något i stil med att man inte kan hålla på och lista alla och notera vilket opinionsstöd de har.

I USA är ju nominering till presidentvalet (presidentkandidat framstår ju som alltmer väl valt epitet på blockledande partiets ledare i Sverige) tämligen öppen. En massa ickesocialistisk konkurrens minsann.

I Sverige blir det nog en sluten, kontrollerad process och en ny vänsterprofil som partiledare; en ny "Palme", lystrande till namnet Carin Jämtin. En hint om dennes syn på demokratin Israel här. Nyligen såg vi en väl förberedd kampanj i otaliga tidningar för Jämtin och att SVT just efter denna kampanj meddelade att stödet för Jämtin ökat. ("Heja nye Palme..." Suck!)

I USA finns tydligen rätt coola popularitetsundersökningar. Enligt Survey USA och en man-mot-man-undersökning mellan alla kandidater (!) slår både Rudy Giuliani och John McCain, men inte Condoleezza Rice, ut Hillary Clinton. John Edwards tycks vara näst mest populäre republikanen. Länk

surveyusa.jpg


Det amerikanska presidentvalet följer man nog annars bäst i bloggosfären i Chydenius fotspår!


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Nominering i (S)vedala och i USA”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.