Solklar miljöpropagandism

Aqurette skriver om hur sista avsnittet av Planeten -- den serie om klimatkatastrof som SVT nu sänder -- handlade om de tre sjöar som Aftonbladet nämnde i en bildserie och som jag i denna post kommenterade inte är exempel på koldioxid och växthuseffekt. Något varje allmänbildad människa lär känna till. Aqurette nämner naturligtvis detta och frågar sig varför SVT och Fox medvetet tagit till för den växthuseffekt de alarmerar om irrelevanta exempel. I ett mycket bra stycke sammanfattar Aqurette:
"[Jag tror] att man vill skrämmas. Rädda människor har alltid varit lättare att styra. Det vet ideologerna bakom Fox News, och det vet ideologerna bakom Sveriges Television. Rädda människor kan fås att ge upp sina friheter självmant. Ska man få folk att ställa upp på obekväm politik ska man först se till att servera dem en fint förpackad dystopi."

Ja, vad skulle annars syftet kunna vara?

Politikerns berusning inför den storvulna politiska styrning som katastrofen ger upphov till ska nog inte heller underskattas som -- kanske -- ett slags drivkraft för politiskt beteende och "sociologisk förklaring" till den annars obegripligt starka ickerationella politiken, där bl a en svag tes efter en bedräglig kampanj sätts som första prioritet i politiken; moderaterna.se: "Klimatfrågan måste få allra högsta prioritet för regering och riksdag".


UPPDATERING:
Om någon är intresserad har jag bl a skrivit följande poster om klimatkatastrofhypotesen:

* Förledande information om klimatet LÄNK

* Misleading info on global climate LÄNK

* Intervju med miljökatastrof-förnekare LÄNKUppdatering: En 24 minuters-film innehållandes en översikt av senare rön inom klimatetforskningen.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Solklar miljöpropagandism”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.