Majoren frälser skolan, väl?

En mer läsvärd och betydelsefullt ämne behandlande DN Debatt-artikel än denna är nog svår att finna.

Håkan Jacobsson menade att skolpolitiken är ett av de områden där regeringsskiftet verkligen gör skillnad. Det vill jag också tro och det ser lovande ut.

Hoppas nu bara att den nya politiken rent handfast t ex förändrar regler för dem som inte får betyg i ämnen, så att de inte bara går vidare till nästa nivå där de lär sig ännu mindre och så vidare tills de når IV-programmet. En verklighet för allt fler ungdomar -- ja en katastrofalt stor andel! Viktigt att regeringen nu inte nöjer sig med tidiga insatser, utan även rättar till det som händer längre fram, upp till gymnasienivå. Alla de korrigerande insatser som Björklund nöjt nämner fungerar nog inte optimalt utan torde även kunna vara frustrerande i ett kravlöst system. Regelförändringar där krav verkligen ställs, vilka skapar motivation (iofs i form av piska; men med kombinerat med bra pedagogiska metoder ser jag inga större problem) är ett måste!


Jag är inte så farligt kritisk till en s a s friare modern pedagogik, tvärtom. Men en skolpolitik får ju inte vara så totalt befriad från ambition och ansvar som socialdemokrarternas var! Den bestal och bestjäl, genom dess curlingattityd, 10000-tals -- om inte 100000-tals -- ungdomar dess framtidsmöjligheter. Omänskligt!


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

No responses to “Majoren frälser skolan, väl?”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.