Retirerar kraftigt ett tag

Är lite deppig och hjärnan går på tomgång i januarimörkret, och därför går nu även mitt bloggande ner på tomgång. Lika bra att som en slags motkraft posta några lite muntrare begåvningars talang.

Först förklarar Kurt Lundgren skickligt verbalt om arbetslagstiftning i praktiken:
"På grund av de nya arbetstidsreglerna inom EU har hela bloggosfären hamnat i knipa, denna blogg liksom alla andra.

Bloggarna kommer från den 1 januari i år inte att kunna uppdateras så ofta som önskvärt är eftersom EU kräver elva timmars sammanhängande vila.

In och blogga lite, vila elva timmar sammanhängande, blogga igen, sedan elva timmar i bingen sammanhängande, så ni får räkna med var elfte timme fortsättningsvis över hela linjen.

Jag har visserligen begärt dispens i arbetsdomstolen men målet kommer inte upp förrän 2009."
Vården kommer tydligen att drabbas och ett annat exempel på arbetstidsreglering hindrade ambulanspersonal från att rädda liv!


Sen nåt mer "personligt". Jag -- som ju är en nästan lika bra fotbollsspelare som Zlatan (f-n, va deprimerad jag är!) -- kickar en läderbubba cirka 150 gånger, men inte ett tugg-gummi.Well. Det blir inte så mycket bloggande ett tag framöver. Nåt litet nån gång var och varannan vecka kanske.

BTW: Nåt jag skulle kunna ha bloggat om, om jag varit igång, skulle kunna vara att Anders Borg i SvD härom dan kom ut som feminist och anser att strukturell diskriminering är ett stort problem, men att jag tycker det är legitimt och knappt anmärkningsvärt. Och vidare något om att anmärkningsvärd var däremot Reinfeldts inrådan till Angela Merkel att istället för platt skatt öka progressiviteten i skatterna eftersom lägre skatter för lågavlönade skapar flera jobb; alltså en strukturell förstörelse av ekonomiska incitament samt antagligen även ett skapande av låglönejobb. (Där för det senare av dessa två argument iofs sossarnas råkar ha rätt, ungefär som ...som ...solen har sina fläckar fast, typ, alldeles tvärtom.) Aningen lägre skatt med en än mer usel incitamentsstruktur. Ett minst sagt bakvänt recept för tillväxt och lägre arbetslöshet! Där lämnade jag nog moderaterna på nåt sätt... eller den moderata själen lämnade kanske snarast Reinfeldts parti? Bägge dessa saker stod förresten i SvD... Orkar inte länka det. Är hjärnslö nu och har nog även fått en släng av afasi... Som sagt, blir inte många postningar ett tag nu... Tids nog kommer ljuset igen.

Asch! Länkarna. I SvD om feministen Borg och Anders Jonsson om kommunisten Reinfeldt.

Comments

No responses to “Retirerar kraftigt ett tag”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.