Korset x 3

Bloggar, fast jag inte har tid med det, några färska notiser på ett slags tema.


1)
En 13-årig skolflicka i sydöstra England har blivit förbjuden att bära ett halsband med ett kors på. (Detta kanske det även skulle kunna ske i Sverige om Nyamko Sabuni skulle driva den franska linjen, att inga religiösa symboler ska vara tillåtna att bäras på skolorna, fast då skulle ju inte, som här, enbart korset drabbas.)Nu driver flickans familj detta som ett diskrimineringsärende, eftersom sikher och muslimer får bära religösa symboler. Tillåts exempelvis av religionen påbjudna slöjor eller andra religiösa tecken är det ju självklart att även tillåta bärande av kors såsom halsbandssmycken.

Länkar: Kaleej Times, Hyscience.


2)
Saudiarabien kommer att förbjuda bokstaven X eftersom det är alltför likt en där inte så omtyckt religions religiösa symbol. Läs mer hos Jörgen Modin. (Via The NY Sun)


3)
På Öland har ett stenkors som stått där sedan det restes under medeltiden när heliga Birgitta gick i land vält i den senaste stormen. Något lossnade från en bod i närheten och slog ner korset. Enligt en källa Kurt Lundgren har skall detta tolkas som ett omen...


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Korset x 3”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.