Afghanistan behöver västsoldater -- har cool klubbmusik

Till mina läsare: Jag ska inte hymla. Detta inlägg beror i hög grad på att jag sålt min själ ...ja, om inte åt djävulen så åt besöksstatistik-noja. En länk till SvD ger nämligen träffar. Vänsterkoftan/-bloggaren Jinge förklarar. Nåväl, jag tillför även en del eget...


SvD skriver alltså i dag om Afghanistan och att kanadensiska senatens försvarsutskott i en rapport hävdar att det behövs långt flera soldater i landet för att tackla de problem som finns där. Senatorerna talar klartext:
"Enligt vår uppfattning är det tvivelaktigt om insatsen ska kunna lyckas med tanke på de begränsade resurser som Nato för närvarande investerar i Afghanistan"

Detta är exakt i linje med vad jag hävdat om Irak sedan några år tillbaka. Redan 1:a november nämnde jag om de förstärkningar på bortåt 20000 soldater till Irak som Bush föreslog med råge i januari som en i och för sig positiv satsning, men delvis bara kompenserande trupper som lämnar. (Beträffande Irak har även vettigt folk i socialistinternationalen krävt större militär närvaro i Irak och sett realistiskt på situationen; se bloggpost.)


Men för att inte bli alltför grå, utan lätta upp stämningen lite och göra det på temat Afghanistan så slänger jag in en video med Burka Band. En afghansk tjejgrupp som numera är splittrad; en medlem åkte till Pakistan, medan en annan har ett vanligt arbete. Kvinnan får arbeta och musik leder inte till döden längre, tack vare FN. 9 av 10 afghaner är även positiva till utländska närvaron och 3 av 4 är positiva till USA (källa). (Synd att detta positiva gör så många i vänstern sura.)

Här ett skönt ska-beat för vilken klubb som helst!

Youtube

(Videolänk uppdaterad 201000805)


Andra bloggar om: , , ,

Comments

5 Responses to “Afghanistan behöver västsoldater -- har cool klubbmusik”

Mr Brown sa...
13 februari 2007 01:37

Jag blir inte ett dugg sur över att du menar att vänstern blir sur över eventuella opinionssiffror. Däremot blir jag milt upprörd för att du kallar denna medryckande electronica a'la miss kittin för ska ;)

Magnus sa...
13 februari 2007 03:00

Okej, där har du säkert rätt. :-I

F--n oxå, jag är helt kass på musikstilar och drog bara till med nåt som jag tänkte lät snarlikt, ungefär. Men när du säger det -- två sekunder googling kopplar ska till reggae, och då förstår jag att ...jag förlorat all kred nu! :-P

Ändrar...

Det går i alla fall utmärkt att rycka i kroppsdelar på ett dansgolv till detta (även om den saken knappast kompenserar kredförlust).

:-/

jinge sa...
13 februari 2007 12:37

Vänsterkoftan? :)

Magnus sa...
13 februari 2007 13:01

Japp! "Vänsterkavaj" skulle låta för bra... Den luggslitna koftan under kavajen säger mer vad detta handlar om, nämligen klass-snobberi av glassande medie-elit, eller? Nej, jag ville bara inte länka dig utan att uttrycka någon slags reservation. Bättre än "kommunist" och en del annat i alla fall, va?! ;-)

Inte så hårt polariserande heller. Ja, vänsterkofta uttrycker precis lagom den backwardness som utgör vänsterkoftors essentiella egenskap! Va? Rundgångsresonemang?

Okej, lite invektivmässiga är iofs bibetydelserna kliet och den läskiga känslan av "kofthår" i munnen, men... inte alltför farligt hoppas jag (anars får jag lägga ner det epitetet).

Magnus sa...
13 februari 2007 13:04

En annan bibetydelse är nog förresten folkhems-romantik, så jag tycker nog "kofta" ändå har en viss ...balans.

;-)

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.