Snort-trivialitet samt viktigt upplysningsprojekt

Två grejer, värda att nämna, i medierna i dag.

1)

Man kanske inte borde ge mediekåta mer utrymme än de redan fått, men Fredrik Federley gick i dag ut med att han testat droger och att han anser att ingen, inte heller staten, har att göra med vad folk stoppar i sig. Han jämför sitt eget droganvändande med småbrott som vi hela tiden gör utan att åka fast, såsom att köra lite för fort. Här på P1-morgon kan man lyssna på dessa och andra argument från pojken Federley samt nämns även kritik han fått. Här SvD. Diskussion om detta finns bl a hos Stefan Olssons blogg.

En rätt skarp och avväpnande kommentar gav "Robsten" på Federleys blogg.
Är det töntarnas parad här? I princip alla jag känner har "testat" droger, milt uttryckt. jag är inte intresserad av vad du provat min vän, inte heller svenska folket är det sannolikt. Som politiker skall du fatta kloka beslut, producera och leverera. Du sitter i riksdagen med en lön på kanske 40.000, se till och gör ditt jobb och leverera, sorry, jag och en majoritet av svenska folket är inte intresserad av vad du och Bodström testat. Blanda inte ihop vad tidningarna tycker är intressant och vad svenska folket anser är relevant.

(Min egen åsikt? Se i diskussionen på Stefan Olssons blog i länken ovan...)

-

2)

Obligatorisk läsning är DN Debatt-artikeln som refererar till en undersökning som visar att 95 % av dagens ungdomar i åldern 15-20 år känner till Auschwitz men bara 1 av 10 Gulag! Kommunismens mord på över 100 miljoner människor känner de följaktligen inte heller till. 4 av 10 menade att kommunismen lett till ett ökat välstånd i världen (SIC!). Vidare trodde 2 av 10 att inga eller högst 10 000 människor mördats i kommunismens namn och ytterligare drygt 4 av 10 ungdomar att högst en miljon mördats.

Uppdatering: Rapporten i pdf-format.

SR:s P1-morgon ligger en intervju med Anders Hjemdahl, grundare till föreningen för upplysning om kommunismen, UOK, och en av dem som står bakom undersökningen. Han har förresten gjort ett fantastiskt bra radioprogram (berättande varvat med musik) som ligger här (mp3-filen) på Timbros podcast-sajt.

245050726_b033d33cc6_o.gif

Beträffande UOK, se gärna deras välgjorda sajt om kommunismen i framför allt vårt närområde, här! (Finns även banner i denna bloggs meny.)


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Comments

One response to “Snort-trivialitet samt viktigt upplysningsprojekt”

Robsten sa...
12 maj 2007 22:21

Jag såg din favorit i kväll på SVT1, Ayaan Hirsi Ali. Hon höll för favorittrycket;-)
Klickar man på länkar om "Ayaan Hirsi Ali" är det nästan bara du som kommer upp, good work!

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.