Palestinsk TV ...eh ...avslöjar Israel?!?

Fick syn denna video, som visar att inte bara Palestinian Media Watch (PMW) avslöjar antisemitisk hets i palestinsk TV utan att även palestinsk TV avslöjar Israel. Hum, nåja...Denna falska propaganda har visst visats i palestinsk TV sedan 2001. Enligt uppgift från PMW har påståendet att Israel har som mål att annektera betydande delar av arabvärlden förekommit i palestinska medier sedan 1997.

-

Undrars förresten hur moderate biståndsministern Gunilla Carlsson känner sig nu, när de 0,64 miljarder som skickats till den palestinska regeringen(*) verkar spillas på att palestinierna tar ihjäl varandra? (Innan Israel står på tur?) Man kan väl förmoda att det islamistiska Hamas, som i ungefär 1,5 år utgjort palestinska regimen, kunnat lägga rabarber på stödet från inte minst Sverige.


(*) Se Kulturrevolution.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Comments

9 Responses to “Palestinsk TV ...eh ...avslöjar Israel?!?”

Bernt sa...
12 juni 2007 23:06

Gunilla Carlsson klagar nog inte alls. Svenska pengar betalar knappast för vapen utan de kommer från Iran... :-)

Magnus sa...
13 juni 2007 01:03

Glade(???) Bernt: Jag vet inte. Det är möjligt att de är, till en del. Kanske i synnerhet sedan shiitiska bröderna från Iran, Hizbollah, etablerade sig i Libanon? Annars är ju Hamas grundat av Muslimska brödraskapet från Egypten och uppbyggt organisatoriskt och finansiellt av dem (läs gärna Wikipedia om dess historia). Dessa torde i sin tur vara rika mycket tack vare kontakter med wahhabister. Dock är ju oron att Irans Ahmadinejad skaffar sig kärnvapen stor bland andra muslimer i Arabvärlden, och detta är nog knappt ens början på en röra i nån slags fördjupning i detta.

På nätet kan man dessutom hitta många uppgifter om att Hamas finansieras av Iran, men även många uppgifter om att de bildades och finansierats av Israel (i syfte att skada Fatah). Vidare även att Hamas bildades och har finansierats av Fatah -- det vill säga raka motsatsen till föregående uppgift.

Jag vet alltså att Hamas har sina rötter i och finansierats av Muslimska brödraskapet (och att Hizbollah är Irans anti-Israelarmé; det finns f ö även bra information om Hizbollah på Wikipedia).

Slutligen, och detta är väsentligt, så innebär pengar som går till skolor att pengar går till indoktrinering och träning för att utplåna Israel, och denna uppgift är framför allt religiöst betingad och inte orsakad av lidande pga Israel. Första delen av denna post, andra delen av denna post samt slutet på mittstycket i denna post berör ämnet skolor under Hamas styre.

Om Gunilla Carlsson är nöjd med att pengar går till det som du kan läsa om under dessa länkar (öppna dem gärna i nya fönster så du kan fortsätta läsa här) skulle jag bli mycket bekymrad. Jag tror att svenska bidraget grundar sig på dels vad sossarna gett historiskt (ungefär detta belopp årligen i snitt sedan några decennier tillbaka, men då till Arafat, som ju skickade pengarna till hustrun i Paris samt en och annan slant till självmordsbombare) samt Bildts positiva inställning till palestinska islamister vilken förhoppningsvis (säger jag som gammal moderatsympatisör) grundar sig i okunnighet.

Att inbilla sig att stöd till Hamas är annat än stöd till Israels utplåning är oförlåtligt naivt. (Med Fatah var det kanske inte oförlåtligt naivt.)


Åter till orsaken till våldet mot Israel:

Iran som bildade Hizbollah, vars krigare är från Iran men flyttade till Libanon, hade i Iran lika lite problem med Israel som vi har problem med Malta. Men i Iran är den religiösa antisemitiska propagandan stark. Beträffande Muslimska brödraskapet, som är från Egypten, är det oerhört tydligt att jude- och Israelhatet är religiöst betingat. Organisationen har bl a varit en drivande kraft att i Arabvärlden genom böcker och nyproducerade filmer sprida konspirationsteorin "Sions vise protokoll".

Sålunda är inte ett stöd till Hamas neutralt eller ska man inte ens tänka tanken att de skulle kunna acceptera Israel som nation eller överhuvudtaget judar i Arabvärlden (eller i världen i stort; ledare i organisationen har ofta predikat om att alla judarna ska dödas; se t ex denna och denna post).

Magnus sa...
13 juni 2007 01:20

Vidare, Bernt, så vore det intressant att höra hur stora belopp Hamas får från Iran och ,naturligtvis, Muslimska brödraskapet (de senare tror jag ibland belopp de finansierat Hamas med förekommer i nyheter) samt hur man kan säga att de pengarna endast bekostar det militära liksom att pengar från Sverige INTE bekostar militära medel. Det var ju faktiskt vad du påstod i din kommentar.

Och det önskar jag alltså svar på vid sidan av det jag beskrev i förra kommentaren: Att de skolor Hamas (och kanske Fatah) styrt över varit verksamhet för målet att utplåna Israel och att det därför beträffande bidrags legitimitet måste vara svårt att skilja på militär och civil verksamhet.

Magnus sa...
13 juni 2007 01:24

Uppgifterna jag nämnde finns på nätet, bl a om att Israel finansierar Hamas, inser jag förstås är pinsamt dålig konspiration!

Bäst att nämna, tänkte jag...

Magnus sa...
13 juni 2007 01:45

Ytterligare ett argument:

De medel som Muslimska brödraskapet har (likväl som Iran) är så stora att miljardbelopp(*) från Sverige till terrororganisationer som Hamas och Hizbollah knappast gör någon större skillnad för dem, men principiellt är det rena idiotin att stödja dem. Terror stöds redan av de oljepengar vi betalar, vilket ju anses som ett stort problem i sig. Att som "bistånd" betala det vi önskar strypa genom att minska oljeberoendet är ju rena dårpippin.

Detta alltså om vi betalar till Hamas/Hamasregeringen. Hur du och Gunilla (som det verkar) kan tro att denna terroristorganisation förmår spendera pengar den får i syfte att skapa fred är en gåta. Svaret förefaller vara oförlåtlig okunskap.

Bernt sa...
13 juni 2007 11:56

Uh, en liten vink... om det står ":-)" efter något behöver du inte ta det på allvar.

Men ta vad du skrivit och försök få in det bland Jinges kommentarer.

Magnus sa...
13 juni 2007 13:28

Jag anser att det är idiptiskt att antyda att söd till Hamas är vettigt, som du väl märkte, och vad gör en smiley för ett ideotiskt uttalande. Den kan nog kännas lite nedvärderande om påståendet är av den sort du hade, så det var nog därför jag s a s ville ge svar på tal.

Vi får se om jag fattar din mening och smiley någon gång. Jag är inte så säker på det. Gå du till Jinge om du gillar det...

Magnus sa...
13 juni 2007 13:32

Det framstår alltså som en mästrande smiley, men jag försökte ändå att respektfullt ge svar på tal.

Bernt sa...
13 juni 2007 14:29

Jag avsåg vara ironisk angående Gunilla Carlssons möjliga motivering, speciellt nu när båda sidor återigen avrättar civila "motståndare" (vilket som vanligt syns betydligt mindre i svenska tidningar än i BBC, NYT, etc).

Peace, brother.

(Annars brukade jag tycka att både Carlsson och Bildt var rätt vettiga.)

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.