Kan vi längre förneka klimat...-inkvisition?

Litet tips
Ett inlägg på Kulturrevolution av Joakim Henriksson, med en intressant betraktelse av SVT:s morgonsoffa. (Göran Hägg noterar bl a att det på 1500-talet fanns klart värre vattenkatastrofer i hans hembygd än den SvD skildrar -- klimatologer hade förresten tills förra året konsensus om torra somrar i norra Europa; märkligt!).


Inkvisition
Följande brev skickade Michael T. Eckhart, chef för American Council on Renewable Energy (ACORE), för ett par veckor sedan till Dr. Marlo Lewis på Competitive Enterprise Institute.

global_warming_inkvisition

Det var på en hearing som US Senate Environment and Public Works Committee höll i torsdags som detta togs upp, och i detta videoklipp presenterar senator James Inhofe brevets innehåll för chefen för Environmental Protection Agency (EPA), en organisation som Inhofe också visar är en del av ACORE. Allt om detta på NewsBuster!Senator James Inhofe:
"...my point is. This is so typical of these hate filled people who threaten and use vile language. I was called a traitor by one of the extreme left, this is what happens when you lose your case and this is the best evidence of it."

-
Ett annat relevant fall av stigmatisering av dem som inte har rätt åsikt i klimatfrågan, och som här nämns av Inhofe, är Heidi Cullen, den ledande klimatolog på The Weather Channel som menar att de meteorologer som uttryckt tvivel på mänskligt orsakad växthuseffekt ska fråntas sin licens av det amerikanska meteorologsamfundet.

heidi cullen

Här en sida om det
från just US Senate Environment and Public Works Committee. Att hon själv är en charlatan framgår av meningen: "Clearly, the AMS doesn't agree that global warming can be blamed on cyclical weather patterns". När osäkerheten i vetenskapen är så stor som här finns det givetvis ingen grund för ett sådant påstående, men att denna meteorolog-organisation stämt in i den alarmistiska masshysterin är iofs allt annat än förvånande.

-
(Ser att jag i februari nämnde en annan energipolicy-organisation som med lögner sökt stigmatisera klimatologer som inte okritiskt fört fram rätt budskap, där just Competitive Enterprice Institute påtalade problemet. Den organisationen vars företrädare nu alltså fått ett hot om saboterad karriär.)

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Kan vi längre förneka klimat...-inkvisition?”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.