Bush vs. Demokraterna, 24 - 3

En kort notis. En rapport från Zogby, som nog inte kommer att rapporteras av SvD eller DN (som i dag skriver om att Minnesota-bron rasade pga Irak-kriget samt om för våldtäkt dömda amerikanska soldater):

Enligt Zogby:
  • Ungefär varannan amerikan stöder de amerikanska trupperna i Irak.

  • Var fjärde amerikan stöder Bushs Irak-politik (24 procent).

  • Endast cirka 1 av 30 amerikaner stöder den demokratiska kongressens Irak-politik (3 procent).

Mer läsning på Don Surbers Daily Mail-blogg.


Andra bloggar om: , , , , , ,

Comments

3 Responses to “Bush vs. Demokraterna, 24 - 3”

Martin sa...
5 augusti 2007 14:19

Och ungefär 1 av 1000 vet vad det egentligen är de tycker till om...

Magnus sa...
5 augusti 2007 15:08

Martin: Du menar att bara en av 4000 gillar Bushs Irak-politik, istället för 1 av 4? Vad har du för underlag för det påståendet?

Att den demokratiska kongressen har ett svagare stöd än presidenten har framgått av samtliga undersökningar (tre stycken tror jag...) som jag råkat se i olika medier.

Men läser man DN och SvD kan man ju bara tro att Bush och republikanerna är impopulära samt att Hillary Clinton och demokraterna är populära, inte sant?


För att återgå till ditt påstående: Att inte veta vad man tycker till om, menar du att det en konsekvens av att man är vilseledd? Tror du att medier som SvD och DN vilseleder svenskar och vad ror du i så fall att det betyder för svenskars åsikter?


Beträffande Irak-kriget, så är det faktiskt så att kriget har gått mycket bra på senare tid. Dödstalen har kraftigt reducerats (dvs al Qaida /insurgents förlorat styrka) och säkerhetssituationen motsvarande förbättrats. (Man kan ju undra när SvD och DN gör reportage om det?) Detta har gjort demokraterna mycket oroliga. Läs gärna mitt blogginlägg om en journalist i Bagdad som beskriver västmediernas rapporter om Irak som "a total distortion machine" Här är det inlägget.


/Vänligen, MA

Brian sa...
7 augusti 2007 16:34

Demokraterna i kongressen har större förtroende än Bush och har haft det under lång tid nu. Republikanerna i kongressen däremot drar ner siffrorna för kongressen som helhet. Anledningen är främst Irakkriget.

"Also in the poll, President Bush's approval rating ticked up to 34%, still dismal but better than his low of 29% in July.

The approval rating for congressional Republicans sank to 29%, for congressional Democrats to 37% — both new lows in the eight years since the question was first asked."

Länk

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.