Ulf Bjereld, Carl Bildt och Gunilla Carlsson,

det Hamas som beskrivs i detta klipp borde alltså Sverige, enligt er [1], ge sitt stöd?


(Tips: Atlas Shrugs.)

Reflektera över dessa två bilder.

250px-Ramallah-lynch01.jpg20070527HamasKidsBlood.jpg

Den vänstra bilden är från mordet på två israeler, skildrat i videoklippet ovan, och den högra bilden från en uppvisning av barn, efter mordet på israelerna, och som kan ses i klippet nedan.


(Tips: LGF. Jag beskrev det även här.)


-----

(Off topic för ev. intresserade: Jag skrev kritiskt om bland annat Ulf Bjereld som medieaktör för några veckor sedan i denna post.)

====================================================
[1] "Inbjudan har brutit Hamas isolering, säger statsvetaren och Mellanösternkännaren Ulf Bjereld" till SR 6 maj 2006.

Ulf Bjereld skriver, som ledare i Broderskapsrörelsen, i tidningen Broderskap, den 12 februari 2007: "Carl Bildt har i flera uttalanden de senaste åren uttalat sin misstro mot isoleringen av Hamas".

"Israels [...] urskillningslös[a] dödande som drabbar civilbefolkningen måste upphöra". Carl Bildt i uttalande 8:e november 2006, efter Israels svar på beskjutning mot civila med Qassam-raketer (som fick dödlig utgång), vilket Israel svarade på på ett sätt som gav flera civila döda och omedelbart beklagades av Israel som ett misslyckande.

Sydsvenskan redogör den 29 juni 2007 för Gunilla Carlssons syn, att Sverige borde fört en politik stick i stäv med så gott som alla demokratier: "Sverige och andra EU-länder gick för långt i våras i ambitionen att isolera Hamas". Det skapade splittring mellan palestinierna menar Gunilla och säger att vi borde "inlett en dialog även med Hamas ministrar i den palestinska samlingsregeringen".Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Ulf Bjereld, Carl Bildt och Gunilla Carlsson,”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.