Fransk f d minister, mer SD än riksdagspartierna

Stötte i går på en intressant intervju med Frankrikes tidigare rådgivare i utrikes- och säkerhetspolitiska frågor, Pierre Lellouche (antecknade lite för denna bloggpost).

Här är "Global Axess - Den gröna fascismen".Sammanfattande kan Lellouches budskap sägas vara att islam är ett hot mot Europa om vi inte är beredda att starkt stå upp för våra värderingar. Han nämner t ex att man in EU-konstitutionen inte skrev dit att Europa är en judeo-kristen civilisation -- att om man inte vet vem man är blir det även svårt att försvara vad man är. (Att Per Svensson ifrågasätter att vi är en judeo-kristen civilisation var ju ingen högoddsare och blir lite av freak show.)

Ett axplock ur mina anteckningar:

Tidigt i intervjun nämner han att vi inte ska acceptera månggifte, och i 19:e minuten att trygghet för och kontroll över barnen blir lidande i polygama familjer. Han menar att lyckad integration är beroende av att familjer fungerar; att barnen fostras att arbeta och sköta sig. Han menar att problemen med kriminella ungdomar i segregerade områden samt rekrytering till totalitär islamism har med detta att göra.

Bortåt 20 minuter in i intervjun tas politisk islam upp, där han anser att man ord för ord kan applicera Hanna Ahrendts beskrivning av 1900-talets totalitära rörelser på Al-Qaida, Muslimska Brödraskapet, salafister med flera.

24 minuter in i intervjun säger han att Europa inom 50 år kommer att få en enorm konfrontation mellan modernitet och politisk islams auktoritära bakåtsträvande kultur.

Mot slutet tar han upp ett par saker som han menar är viktiga för att rädda Europa, nämligen att vi satsar på utbildning, vilken han menar är viktig för att skapa förståelse och tolerans, och jag antar att han här även anger stärkande av upplysningen i vår kultur (minns inte allt...). Den andra punkten är att vi måste bli mer försiktiga med invandring där faktiskt vi har rätten att bestämma vilka och hur många som ska komma. Han säger att "varje nation är en familj", vilket ju är en metafor SD använt!

(Sen menar han även att bättre kontroll av invandringen bör syfta till planering av hur många moskéer som måste byggas, så han är väl iofs ändå mångkulturförespråkare.)


Ett citat (17:45), efter att historiska exempel på lyckad integration nämnts:
"I'm worried because we are dealing with numbers without any precedent, and one group only - and that is essentially Muslim faith from North Africa and Black Africa".


Uppdatering:
I går tog visst Erixon upp några tämligen alarmerande svenska exempel rörande bristande integration!


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

2 Responses to “Fransk f d minister, mer SD än riksdagspartierna”

Federley sa...
21 november 2007 13:33

Såg inte förrän i dag att du för ngn vecka sedan kommenterade på min blogg om att jag bara äter och inte skriver politik.

Om du läser igenom de drygt 2000 inläggen så kan du se att väldigt få hanslar om mat och shopping. Kanske 30.

Resterande handlar om det politiska
hantverket, politik, ideologi, media, kultur osv.

Trevlig läsning!

Magnus sa...
6 mars 2008 01:41

Tjena Federley! Nja, vart fjärde inlägg eller så har väl fortsatt att handla om mat, mode mm, och endast ett fåtal om politik, nämligen nästan uteslutande om facklig blockad mot barer, nyliberala frågor samt Ayan Rand. Eller är jag inte helt läskunnig?

Bara 30? Talar du sanning?

Fick du betalt som medborgarnas flyktingombudsman eller inte, och varför hade du inga synpunkter annat än att det skulle tas tag i frågan?

Och varför spammar du här? Det är det värsta jag vet! Ditt "Trevlig läsning!" är ju en förolämpning. I synnerhet när en om väsentligheter så ickekommunikativ person som du returnerar en väsentlig fråga med önskan att jag ska fortsätta läsa allt på din blogg... Men jag låter sånt här personligt spam stå kvar i alla fall; har aldrig raderat annat än ren reklam...

Nu kan du ju läsa detta inlägg istället och kanske kommentera det.

Förresten skrev jag inte att du aldrig skriver om politik och bara skriver om mat. Inte alls. Ingenstans! Så du talar uppenbarligen inte sanning.

Här är förresten min kommentar efter någon vecka med nästan 1/6 av dina 30 matinlägg under din 2000 inlägg långa "bloggkarriär", så alla kan se att jag inte skrev det du påstår.

Jag skrev vidare här en mycket viktig kommentar som du aldrig brydde dig om att besvara. Jag ser ingen förbättring i ditt värv som politiker vilket jag bl a där kritiserar.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.