Intervju med arresterad bloggare - söker asyl i USA

http://chromatism.net/current/images/supportlionheart.jpgEn brittisk bloggare som kallar sig Lionheart arresterades ju för några veckor sedan, i sin frånvaro, för rasistiskt hatbrott. Han har nu på Youtube lagt ut en intervju från USA, där han befinner sig och planerar söka asyl. Intervjun är i form av tre videoklipp här på hans blogg.

Han talar ganska mycket om kriminalitet, såsom att pakistanier driver narkotikaförsäljning i hans hemstad Luton. I slutet av videoklipp 2 talar han om att man inte vågar rapportera om kriminalitet och vad som sker, och tillägger:
"And again, we live in a politically correct environment now, where government is forcing people to live under what they call community cohesion, and if you brakes community cohesion that means you upset the status queue, then become an enemy of not just the people you talk about but then become an enemy of government."
Sen talar han om muslimer som är i krig mot hans land och nämner att bombdåden 7/7 planerades i Luton och att gärningsmännen höll till där innan attentatet utfördes. Han nämner även att flera av hans vänner är drogberoende och påstår att 95 procent av heroinförsäljningen kontrolleras av al Qaida.

Han säger även att det finns de i Luton som vill döda honom, och att han, då de brittiska myndigheterna nu arresterat honom, avser att söka asyl i USA. Han riskerar annars att få sitta i fängelse med muslimer som hotat att döda honom. Slutligen hoppas han att asyl i USA ska väcka uppmärksamhet över situationen i hans hemland.

-
Det ska dock påpekas att denna kristna bloggare möjligen -- givet att han är identisk med pseudonymen Lionheart i denna kommentar på JihadWatch -- utrycker upprördhet över allt fler homosexualla, svarta, asiater med flera, vilket förvisso är en tvivelaktig position som inte är gångbar i dag, men torde motsvara traditionell kristen moral samt en mycket hård mångkulturkritik. Jag har även uppfattat att han i desperation över Storbritanniens situation sympatiserar med BNP, men att han arresterats för något han skrivit på sin blogg är ju ändå i högsta grad anmärkningsvärt!!!

Kollade nyligen några månaders bloggarkiv på hans blogg men fann då inget som ens var i närheten av rashets; vore intressant att se vilken text myndigheterna syftar på.


Infidel Bloggers Alliance tar upp Lionhearts fall. Man nämner bl a att mainstream-medier trots påstötningar inte tagit upp hans fall. CBN News har dock en artikel som bättre beskriver fallet än jag gör ovan! (Detta med tysta media påminner mig om att Geert Wilders koranenfilm tagits upp i norsk, dansk och tysk men inte i svensk press, vilket jag fann när jag skrev posten om den. Ett kanske ganska verkningslöst råd, men: Tipsa gärna våra medier!)


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Intervju med arresterad bloggare - söker asyl i USA”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.