Sverige alltmer muslimskt

* Ser på bloggen I Mitt Sverige att man i Umeå öppnar en fritidsgård för enbart flickor, där inga män andra än flickornas fäder ska få tillträde.


* En annan bloggpost handlar om den resa en skola i Malmö gör till Saudiarabien, bekostad av Saudiarabiska regeringen. 12-åriga flickor kommer under resan att tvingas bära slöja. (Känner de till att Saudiska myndigheter vid brand skulle stänga in dem att brinna inne, i fall de inte har slöja på sig? Det skedde, enligt en saudisk nyhetsbyrå, vid en saudisk sportanläggning; muslimen Irshad Manji konfirmerar i boken The Trouble With Islam att detta inträffade).


* Nu har visst i Malmö, via kommunala organisationer, en baddräkt för muslimska kvinnor tagits fram, vilken kommer att erbjudas dem. Se Metro och ett pressmeddelande från SD i Malmö. Här några exempel på hur de ser ut.


* Bloggen I Mitt Sverige tar även upp att följande bild av Leonardo da Vinci målad på en vägg på en skola i Motala vandaliserades och sedan, efter protester rörande nakenhet, målades över av skolan. (För övrigt den bild som pryder omslaget på Johan Norbergs bok När människan skapade världen.)
Många exempel på mer eller mindre allvarlig dhimmitude, alltså. Även om övermålandet av da Vinci kan te sig mindre allvarlig än anläggningen för endast flickor i Umeå är det knappast mindre skrämmande som eftergift för religionen islam. (Skolledningen menade iofs att både muslimer och andra hade klagat.)

Och det jag nu sett av nyhetsartiklar lär väl inte vara mer än skrap på ytan.

-

* Något som inte har med islam men kanske med en skola på dekis att göra är artiklar i SvD och DN om dåliga geografikunskaper bland svenska elever. Mindre än 1/3 vet vilken stad EU:s högkvarter ligger. Jan Björklund ser att problemet är att elever inte ska kunna ta ställning i klimatfrågan och frågan om "hållbar utveckling". Javisst Janne! Geografi behövs ju så att man inte kommer fram till fel ståndpunkt i klimatfrågan och blir en kättare.


* Slutligen ett rätt lustigt videoklipp om en muslimsk vetenskapsman:
Efter denna redovisning är väl Expos islamofobi-kvot för denna blogg fylld för lång tid, men hur "islamofobisk" man än är verkar inte utvecklingen gå åt rätt håll. Jag ser ibland invandrare och muslimer skriva oroligt om fenomenen ovan, men det är nästan allt. Det tycks i princip vara kätterskt att som svensk nämna dem.

------
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Comments

One response to “Sverige alltmer muslimskt”

engeln sa...
30 april 2008 11:57

På tal om den överkänsliga sensitiviteten för gammalt konstverk som sedan länge blivit ikon kan man undra varför folk blir så störda, man kan ju låta bli att titta om det stör.

Vid en mottagning för firandet av författaren till ett nytt engelskt lexikon i det viktorianska England. Där var bland annat nobla damer representerande förening för sedlighet och moral som gratulerade författaren till att inte ha tagit med oanständiga ord, varvid författaren replikerar att han gratulerar damerna till att ha lyckats leta upp dem.

Förövrigt kan man fråga sig hur vuxna människor kan bete sig på det sättet, man välkommas gästfritt som flyktingar etc, värden står för uppehälle, gratis utbildning i språket och introduktion till samhället som tagit emot dem. Också har man mage att begära att värden skall ta bort allt som stör gästens hyperkänsliga ”moral”. Hur kan man få för sig att skolka, hur hade de tänkt sig att försörja sig i det nya samhället utan basala kunskaper i språket etc.

Mångfald och multikulti borde väl vara något som skall vara ömsesidigt, kontentan Motala kan väl bara vara att mångfald inte gäller på den skolan.

Som det ser ut på denna bild från skolan verkar de ha gjort ett proffessionellt arbete med sina repliker av da Vinci. Var är respekten för konsthantverkarna som uppenbarligen ansträngt sig för att göra ett gott jobb.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.