Kanske vettigaste protestlista just nu

Apropå de försvarsnedläggningar som exempelvis Dick Erixon kommenterat här, här och här, ägna gärna följande sida någon minut.
www.nufardetvaranog.se

Välj "Protestlistan" i menyn och skriv under!


Ett annat tips

Ett annat tips är ett intressant och informativt studiosamtal som moderaten Göran Petterson hade med statsvetaren och säkerhetspolitiske experten Mike Winnerstig. Länk till ljudfil finns i denna bloggpost.

I samtalet påpekas bl a att 10 år av nedrustning inte kan byggas upp igen på 10 år, och Winnerstig är oerhört kritisk till politikernas beskrivning av hotbild, bl a med klimatfrågan som en ickeadekvat punkt (kan ge begränsade effekter först om 40-50 år), samt avsaknad av strategi i försvarspolitiken.


Notis om Romarikets fall

Låt mig här även nämna denna postning på bloggen Marginalized Action Dinosaur med ett litet stycke ur Keith Branigans "Atlas of Ancient Civilizations" (se nedan), där Romarrikets fall beskrivs som dels orsakat av folkförflyttningar och dels av "the declining quality of the troops defending it". Tur åtminstone att "vi har" USA och NATO-länderna. (Frågan är om folkförflyttningarna då var så stora som dagens? Då flyttade knappast inom loppet av decennier så många till befolkningsområden stora som Sverige att de till 1/5 kom att få utländsk bakgrund.)
------------------------------------------------------------------------

Några bloggkommentarer:
En klok kommentar av Åsa Carlsson, och moderaten Edvin Alam kräver Odenbergs återkomst.

Twingly-länkar:
SvD Opinion
SvD (ekonomidebatten)
SvD (Tomhylsan om beställd försvarskritik)
SvD (Tomhylsan om att degradera ÖB)
Bo Pellnäs i SvD Brännpunkt-artikel.


Andra bloggar om: , , , , ,Comments

One response to “Kanske vettigaste protestlista just nu”

22 maj 2008 21:19

Hej Magnus! Tack för att du publicerade protestlistan. Jag har väntat på att det skulle komma något sådant. För 100 år sedan hade vi ju en liknande (nåja) debatt. Resultatet blev en folkrörelse som bl. a. resulterade i en utbyggnad av flottan (med insamlingen till pansarskeppet Sverige som höjdpunkt). Jag hoppas att detta kan leda till något liknande...

Intressant med romarriket. Jag kan hålla på i timmar om detta...

Din förbundne

/Erik

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.