Socialisten Obama

Kolla in denna HotAir-post....

...med detta Chicago Public Radio-klipp från 2001:Beträffande radikal "redistribution of wealth, and of more basic issues such as political and economic justice in society" tycks han beklaga "the essential constraints that were placed by the founding fathers in the Constitution".


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tillbakalänks-knarkande:
Svd: Obama och rasism; .
Andra bloggar om: , , , , , ,

Comments

10 Responses to “Socialisten Obama”

Jan E sa...
30 oktober 2008 10:06

Vad fin hon är Pamela Geller på din utländska favvolänk! Särskilt mycket uppskattar jag den vetenskapliga inriktning hon uppvisar genom att länka till ”Dancing from Genesis” ;-)

Stalan sa...
30 oktober 2008 12:44

Allvarligt talat. Socialist?

Det är en sak att McCain-kampanjen i desperation tar till alla knep de har för att smutskasta sin motståndare. Det är ganska väntat när de ligger under så stort.

Men att du, i Sverige, idag, kallar Obama för Socialist blir bara patetiskt.

Om du lägger definitionen för Socialism vid Obamas politiska inställning, och jag antar vänsterut, så definierar du i ett slag de flesta svenska partier som socialistiska.

Den svenska regerignens politik innbär ju en större omfördelning av inkomster än Obamas förslag. Är de också socialister?

Jan E sa...
30 oktober 2008 14:44

Stalan,
du vet väl att för Magnus är allt till vänster om neocon lika med socialism. Lite kreationism skadar inte heller ;-)

Jan E sa...
30 oktober 2008 16:30

Förresten, att Magnus öht kan relatera till en sajt som en representant för USAs grotthöger driver säger en hel del om Magnus.

Magnus sa...
31 oktober 2008 22:28

Jan E.

Vad skulle Pamelas reklambanners ha att göra med en länk till den mest spelade Youtubevideon innehållande en Obamaintervju?

Vad har dina oförskämda påståenden om att jag är kreationist och att grotthöger (kallar du en republikansk sajt som kritiserat Palin) säger något om mig att göra med min post?

Du visar med dina invektiv hurdan den vänster du tillhör är, och det har du alltid gjort.

Magnus sa...
31 oktober 2008 23:04

stalan.

Ta till knep och smutskasta? Den videon och citaten är frågor och svar i en Obamaintervju. Visar Obamas värderingar.

Obamas socialism visar sig främst i hans uttalanden, inte bara i hans politik med omfördelning av inkomst.

Men ja - jag anser att Sverige har socialistiska drag i meningen stor omfördelning av inkomst. Det framgick väl i min förra post?

Obama kommer med fördelning av välstånd att göra om USA. En omfördelning som beskrivs i denna graf.

Jag tror även att nya spänningar riskerar bli en följd av Obamas klassbaserade politik.

Fokus på fördelning av välstånd bygger på ett klassbaserat synsätt som är socialistiskt.

-

Att jag gillar alliansen beror på att de med sänkning av skatter och strategi för fortsatta sådana tar steg bort från klasspolitik. Symboliseras t ex av arbetslinjen.

Obama rör sig i fel riktning och utöver att han umgåtts med radikala socialister och kommunister uttalar han att han vill se ett radikalt annorlunda Amerika som bygger på omfördelning av välstånd på ett sätt som kräver ändring av USA:s konstitution.

Allt är inte jämförelse av procentsatser kommande mandatperiod -- där alliansens minskade svenska skatter och progressivitet i skatteskalor samt Obamas höjning av amerikanska dito kanske "möts" -- utan det centrala är såklart värderingar.

Jan E sa...
1 november 2008 00:20

Om man som du frekvent länkar till amerikansk hathöger i form av Atlas Shrug och Michelle Malkins Hotair utan att på minsta sätt antyda att de kanske inte riktigt motsvarar dina värderingar så förtjänar man bara ett djupt förakt.

Magnus sa...
1 november 2008 16:10

Visst motsvarar Malkin i högsta grad mina värderingar!

Geller delar jag också värderingar med. T ex är hennes intervju av Bat Ye'or (som jag transkriberade här) ypperlig!

Ditt svammel har f ö inte med den här posten att göra.

Jan E sa...
5 november 2008 11:09

Magnus, vad trevlig och storsint hon är idag din vän Pamela ;-) Särskilt gillar jag följande: ”he is a committed marxist leninist who intends to impose a marxist dictatorhip upon this country, which advancig the interests of islam.
he will attempt to either impose or import sharia, and sharia financing into this country.”

Och Magnus A applåderar ;-)
Men ni får det inte lätt..

Magnus sa...
5 november 2008 20:45

Jan E.

Både Michelle och Pamela har obehaglig retorik. Kollade just Michelles blog, som jag gör någon gång i månaden, och hon förefaller värre då hon inte bara är bloggprofil, utan mer etablerad.

Det är iofs inte värre än när McCain anklagats för att vara vit supremacist och liknande.

Pamela är Pamela och jag delar hennes syn att staten bör vara liten och att nu offensiva islam är ett reellt hot, bl a då radikal islam definierar religionen, men inte hennes syn på allt.

Hon agiterar överdrivet, men du ligger närmare eller överträffar henne när du påstår att jag anser att allt till vänster om neocon är socialism samt är kreationist. Snacka om att ljuga och kommentera irrelevant.

Egentligen borde jag filtrera bort dig, som bara ger snorkiga kommentarer med invektiv och irrelevanta anklagelser.

Apropå neocon. Obama är förresten för att öka truppnärvaro i Afghanistan samt uttryckte att han var mer benägen att anfalla i Pakistan än McCain.

Jag har aldrig sett mig som neocon, uten ser neocon som idealistiska liberaler som (utan att förstå det) ger uttryck för realism, men där de förstås kan gå för långt då de torde förväxla sin realism med idealism.

Jag förstår fortfarande inte vad Pamela och Michelle hade med mitt inlägg att göra? Hur vore du om du kommenterar eller ger replik på det bloggade?

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.