En mångkulturalists utopi vs. verkligheten

Sevärt programinslag från norska NRK, om en familj som bosatt sig i ett relativt invandrartätt område. Modern strider för och vill tro på mångkulturalismen men tvingas backa lite i förbättra-världen-insatsen då hennes son i den lokala skolan stöts ut och mobbas som icke-muslim.

Del 1/2

Muslim Racism in Norway - Part 1 of 2 from S.H on Vimeo.


Del 2/2

Muslim Racism in Norway - Part 2 of 2 from S.H on Vimeo.


Via Vlad Tepes.

Relaterat i media: SvD(1), SvD(2), TV 2, Politiken, GP(1), GP(2), GP(3)
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Comments

2 Responses to “En mångkulturalists utopi vs. verkligheten”

Anna sa...
14 februari 2010 18:53

Jösses, vad ledsen jag blir! Det här har tydligen pågått i flera år. De är beredda att offra sitt barn för idéer om mångkultur.
När pojken berättar om sina erfarenheter rättar mamman honom med ”att muslimer är inte på ett vis, det finns olika”. Vad sjutton har det med pojkens verklighet att göra?

Den j***la mamman ser det som ett personligt nederlag att behöva flytta sonen! Fy sjutton!

Magnus sa...
16 februari 2010 01:04

4:08 säger hon att vi måste få det "mångkulturella" samhället (på norska multi-etniska, som kanske är bättre ord) att fungera och det eftersom det blir ett sådant vare sig vi vill eller inte.

Påståendet att vi får det vare sig vi vill det eller ej känns dock ignorant, om hon nu har några matte- och samhällskunskaper. Hur multietniskt det blir beror (matematiskt) på invandring, och den kan vi besluta om. Men hon verkar vara en som stridit för en stor sådan och att hon säger det är ofrånkomligt finner jag alltså närmast korkat. Inte bättre än att lämna en bil olarmad och olåst med nycklar i och säga att den kommer att bli stulen vare sig man vill det eller inte.

Finns nog mycket inkonsekvent hos mamman, där hon växlar mellan sitt ideal, som att det var ett nederlag att flytta pojken, och spontana kommentarer, som den oroliga om att även den andra skolan inte är helt vit (en kommentar som väl kunnat vara vilken SD:are eller DF:ares som helst). Hennes tro tycks sitta djupt. Men jag är själv inte emot invandring eller invandrare, men för en kraftig majoritetskultur (en slutsats jag har efter att läst åtskillig litteratur i ämnet) och mot att en betydande andel är präglade av mycket intolerant religion.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.