Norska muslimer hotar med terrordåd

Muslimer genomförde igår en demonstration mot i Dagbladet publicerade teckningar och således mot norsk yttrandefrihet, där bl a följande uttalades:
"-Om detta får fortsätta kommer det till slut att vara för sent. Då kommer vi att få ett 11:e september och ett 7 juni på norsk mark. Det är inget hot utan en varning, sa Mohyeldeen Mohammad, som är talesman för gruppen 'De frivilliga', i sitt tal."
youtube


Mer hos Snaphanen och NRK.

Ser att VG i denna artikel menar att norska politiker reagerar starkt mot hotet, men de två politiker man nämner säger att det är skadligt for minoritetsmiljöer att Mohyeldeen Mohammad antyder att det finns de i Norge som skulle kunna begå attentat.

Aftenposten-kolumnisten Usman Rana (muslimsk företrädare som kallat Hege Storhaug "xenobob" och "paranoid") skrev att hoten är olyckliga då de skadar muslimer som minoritetsgrupp och att de som hotat inte representerar Norges muslimer.

VG ger även bilden av att läsarna inte anser att muslimer är största hotet mot yttrandefrihet. Skulle det vara Dagbladet? Omvänd skuldbeläggelse eller förnekelse av läget förvånar inte men är nog lika typiskt som farligt.

Enligt Dagbladet sker nya demonstrationer idag.

Dagbladets chefredaktör uttalar sig.

DN har ännu inget på nätet om händelserna...

Relaterat i media: TV 2, AB, VL, VG(1), VG(2), SvD, Politiken, HD, Dagen, Barometern, Dagbladet, GP
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Norska muslimer hotar med terrordåd”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.