Journalisten -- utan demokratiska värderingar?

Såna här poster kan nog vara träiga, men jag tror att de är viktiga. Denna vecka har (minst) två kommentarer jag gett refuserats, trots att de knappast stred mot kommentarsregler. Det handlar alltså om åsiktscensur som endast slår tillbaka mot de som använder den. Åtminstone om demokratin överlever. Gör den inte det segrar väl censurerarna.


Refusering 1)

Tidningen Journalisten trodde jag var demokratisk. Med demokratisk menar jag bl a att inte med grova lögner ha politisk propaganda i redaktionellt material samt att utan snäv åsiktscensur publicera relevanta kommentarer.

Qia Rindevall skrev igår en artikel där enligt rubrik och innehåll felaktigt påstås att SD Karlskrona velat stoppa en föreläsning om mångfald av Anna-Lena Lodenius i kommunfullmäktige. Händelsen var att SD:s Richard Jomshof önskade en längre frågestund, då han inte ansåg att 15 minuter, 2 minuter per parti, var snålt efter 45 minuter föreläsning.

Jag kommenterade Qias artikel:
"Så SD:aren ville ha en längre frågestund? Varför är rubriken att SD försöker att stoppa föreläsningen? Allvarligt. Det är sådan här "journalistik" -- även om (eller just för att) den är ämnad att ge en felaktig bild -- som sakta men säkert ger SD mer sympati.

Lysande Qia!"

Journalisten förhandsgranskar. Min kommentar är inte publicerad samtidigt som en som något inkonsekvent häcklar SD för att arbeta för "självändamål" (sin politik?) samt vara "mest tysta" publicerats.

Karlkronas lokaltidning BLT hade f ö samma felaktiga rubrik, men det framgår i de två artiklarna att den är inkorrekt.


Refusering 2)

Bloggen SD fakta förr och nu har bild på Jimmie Åkesson i en toalettstol och annat osmakligt där bakomliggande värdegrund (trots enstaka SD:ares högerextrema nycker) inte verkar demokratisk. Var pga detta tvungen att pedagogiskt kommentera följande, som såklart raderades:
Som jag ser att ni behandlar SD — som ju trots att de är halvnazister är de enda som har en vettig immigrationspolitik — måste jag rösta på dem.

Relaterat i media: SvD
Andra bloggar om: , , , ,

Comments

2 Responses to “Journalisten -- utan demokratiska värderingar?”

Ikonoklast sa...
27 mars 2010 06:10

Vad ska man tro om demokratin i Sverige!

Det är som om samhällskroppen drabbats av röda hund.

Ikonoklast sa...
27 mars 2010 16:49

Psst,har du provat att kommentera asylpolitik på Jinge.se? :-)

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.