What muslims want -- Channel 4, 2006

Dokumentär, What Muslims Want, som sändes augusti 2006 i brittiska Channel 4. Ett välgjort program med en del intressanta uppgifter.

Spellista


En undersökning gjordes i samband med programmet, där dels kan nämnas att (5:00 in i klipp 1) var fjärde muslim anser att terrordådet i London 7 juli 2005 var legitimt eftersom Storbritannien stöder kriget mot terrorismen. Vidare säger en forskare (2:00 in i klipp 3) att muslimer utmärker sig bland invandrargrupper genom att inte ta till sig anglosaxisk kultur samt att en radikalisering sker bland unga muslimer, särskilt bland de välutbildade.

Bra är att programledaren, Jon Snow, mer än att jaga sensation söker förstå situationen. Mot slutet är jag dock lite tveksam till hans idé att vi måste förstå vad muslimer vill för att problem ska kunna lösas. Vet inte vilka anpassningar han kan tänkas avse, men det jag sett av jämförande integrationsstudier talar för assimilationspolitik. Fortsatt stor muslimsk invandring tror jag inte Europa och Sverige klarar att hantera.


Relaterat i media: SvD, SMP, Barometern
>Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “What muslims want -- Channel 4, 2006”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.