Program med Bat Ye'or och Sam Solomon

I frågestunden i förra postens föreläsning med Bruce Bawer ansåg en åhörare att dagens politik leder till krig med muslimer vars mål är ett islamiskt samhälle (klipp #7). En annan som oroas av islamisering är lärde f d muslimen Sam Solomon. Han gav förra året ut boken Modern Day Trojan Horse: Al-Hijra, The Islamic Doctrine of Immigration, Accepting Freedom or Imposing Islam? (Amazon, Bokus), där islams strategier för expansion beskrivs.

I detta avsnitt av Michael Coren Show deltar Sam Solomon samt islamforskaren Bat Ye'or.


(Spellista från KitmanTV. Klippen: #1, #2, #3, #4, #5)

Tyvärr underskattar bl a politiker och media problemen och tillmötesgår aktivt islam. Eftergifter av intellektuella i vänstern, med relativistiska instrumentella perspektiv, överraskar inte, men när borgerliga är naivt tillmötesgående torde relativism vara gemensam nämnare. En islamist sätts i princip i riksdagen, halalslakt och andra särlösningar gynnas men man tycks underskatta problem med värderingar -- såsom i skola eller i socialtjänst. Förutom naivitet och felaktig kurs kallar man inte sällan oss som belyser detta för islamofober och rasister.

Ett smakprov från sida 46-47 i Solomons Modern Day Trojan Horse, översatt av mig:
"Då Dr Abu Farees säger att principen om hjärtans försoning [reconciling-the-hearts principle] som vapen är ett av de eviga miraklerna i islamisk sharia innebär det att den måste användas och implementeras fullt ut. Saeed Al Hawee driver detta genom att säga att politiker ska favoriseras. Med andra ord måste politiker ges sådana förmåner att de blir positivt inställda till islam och muslimer.

Ibrahim Al-Qaptee, en egyptisk forskare, menar att under de senaste decennierna Europas sociala utseende förändrats under det att muslimska aktivister har fortsatt sina ansträngningar att göra islam till både politisk och ideologisk kraft samt majoritetsreligion. Detta inte bara genom demografisk expansion utan genom att infiltrera Europas sociala, civila, ekonomiska och politiska institutioner. Denna strategi presenteras i en bok med namnet The Muslim Societies in non-Muslim Countries. Den instruerar muslimer att leva i segregerade samhällen, varför slutligen européerna måste ta upp och anpassa sig till de sociala och religiösa behoven i dessa samhällen. Genom att göra på detta sätt etablerar muslimer kluster av islamiska samhällen, fullt utrustade med religiösa och rättsliga centra. De undviker integration med de europeiska samhällena men upprätthåller precis tillräckligt av kontakt med ickemuslimer för att upprätthålla islam som krav på alla troende muslimer, allt för att uppnå huvudsyftet att transformera värdsamhället till ett islamiskt samhälle där islam dominerar.

Samma strategi publicerades av Storbritanniens islamiska stiftelse [the Islamic foundation in the UK]: The Islamic Movement in the West av den senare Khuram Murad är en detaljerad plan för ett islamiskt övertagande. Man kan fråga sig hur de moderata ser på allt detta. Båda sidor är fullständigt eniga om det slutliga målet att islamisera västvärlden. Den enda skillnaden var och fortsätter att vara den metodik som bestämmer hur fort eller långsamt en muslim ska gå vidare med hjärtans försoning samt huruvida en muslim ska tillgripa våldsam jihad eller inte beroende på hur effektivt det skulle vara. [...]

Implementerande av denna strategi märks i det som händer i Storbritannien, Sverige, Finland, Holland, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Belgien och Österrike."
Andra bloggar om: , , , , ,

Comments

One response to “Program med Bat Ye'or och Sam Solomon”

22 juni 2010 09:58

Missa inte krönikören Julia Caesars knivskarpa samhällsanalyser. Hon är just nu Sveriges vassaste och mest rakryggade journalist:

http://www.korta.nu/jc

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.