Smått och gott om SD...

Bl a ett par bloggar om SD värda att nämnas.

Lade just upp Martin Tunströms eminenta blogg, senast bloggande om att SD:s andre vice ordförande på sin blogg länkat det väl idenitära nationalsocialism förskönande och förintelsen förnekande uppslagsverket Metapedia.

Vidare finns nu bloggen Val 2010 av Expo, där man bl a nämner att "ett femtiotal av Sverigedemokraternas kandidater i valet har kopplingar till vit makt-rörelsen...". En uppföljning om en SD:are i Katrineholm som härom året sökte medlemskap i Nordiska förbundet och även sökte starta ett vit makt-nätverk. Okej i SD, som (som vanligt) drar till med att det finns minst lika många i de andra partierna med sådana kopplingar.

Även denna post och dess Youtube-klipp värd att nämnas.

Såg förresten att Björn Söder låtit Jens Leandersson använda Region Skånes kassa till privat konsumtion.

Häromdan gick förresten Jimmie Åkesson ut med att Aftonbladet ska avskeda en journalist efter att denne skrivit en hängiven republikansk krönika. Mitt intryck av SD:ares inställning till media är att de -- både politiker och sympatisörer -- är närmast aggressiva mot dem, där vissa även hävdar att en av SD:s viktigaste uppgifter när de fått makt är att styra upp media. (Är inte Jimmies krav ett för en demokrati märkligt grepp från en politiker; mer tyskt 30-tal än vår konstitution?)

För maximal pinsamhet lät SD:s ungdomsförbund (det samordnades alltså med nazisångssjungande Almqvist och Petzälls SDU) även polisanmäla journalisten. Typiskt SD, jämte de hopplösa förtalsfall de ofta obegripligt inkompetent och rättshaveristiskt försätter sig i. Avser SD att styra upp media genom att få journalister avskedade, bl a med hjälp av polis och rättsväsende?

Relaterat i Twingly-media: BLT, SMP, HD, HD(2), Dagen, Barometern, GP, GP(2)
Andra bloggar om: , , , , , ,

Comments

One response to “Smått och gott om SD...”

Nisse Hult sa...
23 juni 2010 22:50

Kan absolut tycka att SD borde se över vissa av sina kandidater, men samtidigt får man också ta i beaktan att SDs meningsmotståndare (och sådana finns det gott om) gör sitt bästa för att svärta ner, överdriva, rycka loss citat ur sitt sammanhang och skruva till verkligheten. Det är ju valtider dessutom. Man gör nog bäst i att behålla ett visst mått av skepsis mot det som skrivs och minnas vart det kommer ifrån.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.