Kampen i klassrummet -- nu översatt

Det tyska programmet Kampf im Klassenzimmer om en skola i Essen, som jag bloggade, är nu översatts till engelska norska. Bloggat på Kitman TV. Betänk att skildrad klass som undantag inte har invandrarmajoritet och är den bästa på en mindre skola. Situationen torde vara sämre på många håll i Sverige.

I videoklippens nederkant, välj "German" om det finns så fås norsk översättning.

Del 1/5


Del 2/5


Del 3/5


Del 4/5


Del 5/5


Hela programmet på tyska:

Klipp: LivingScoop

[Videoklipp uppdaterade 20101009, p g a att det tagits bort]

Detaljer:

7 minuter in i klipp 2 [då programmet var uppdelat på 5 Youtubeklipp] nämns att muslimska flickor styrs efter regler i sina hemländer och inte har kontakt med tyskar. Ett tyskt institut har visat att 53 procent av tyska kvinnor mellan 16 och 29 år inte "under några omständigheter" kan tänka sig att gifta sig med en tysk, och tyska familjemyndigheterna uppger att var fjärde kvinna av turkiskt ursprung inte känt sin make före giftermål. [1] [2]

40 sekunder in i klipp 4 menar en muslimsk kille (f ö en av få som godkänns och fortsätter på universitet) att den som utanför äktenskapet ligger med en muslimsk kvinna jämte kvinnan måste dödas.

Apropå påståendet 2:30 in i klipp 4 om att många muslimska pojkar lär sig våld genom att det förekommer i hemmen kan som exempel nämnas att i Duisberg för några år sedan 60 av 86 på ett skyddsboende för misshandlade kvinnor var invandrare. 51 var turkspråkiga. [3]

Sist säger läraren bl a (ungefär) detta:
Jag tror att vi behöver tala mera om dessa problem. Allt vi hör är försköningar. "Det är inget problem alls", "dessa människor är integrerade och lever ganska vanliga liv" och liknande, men det är inte sant. Vi behöver tala om detta öppet. ...

[1] Where Every Generation Is First-Generation av Christopher Caldwell, New York Times 27 maj 2007. (Länk till sidan med information.)
[2] Ibid. (Länk till sidan med information.)
[3] Ibid. (Länk till sidan med information.)


Relaterat i Twingly-media: SvD, SDS, GP, Dagen
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

3 Responses to “Kampen i klassrummet -- nu översatt”

Anonym sa...
3 augusti 2010 00:53

Jaha? Jag ser inte problemet med detta.

3 augusti 2010 22:17

Anonym: "Jaha? Jag ser inte problemet med detta."

Du förklarar inte vad av det som beskrivs som problematiskt som du inte ser är problem och det gör din kommentar svår att besvara. Vad är "detta" som du inte ser "problemet med"?

Här nämns flera problem. Avsåg du det att unga muslimer (som demografer menar kan överstiga halva populationen i åldersgruppen andra halvan av seklet och i stadsdelar redan eller inom kort gör det) anser att den som har sex utanför äktenskapet måste dödas, som killen i klassrummet sa? I Storbritannien visas att 4 av 10 muslimer mellan 18 och 24 år anser att homosexuella och apostater ska dödas (referens) och kurdens åsikt om straff för äktenskapsbrott finns också.

Avsåg du det att muslimers värderingar generellt innebär att vid muslimsk majoritet diskotek och dans knappast accepteras?

Avser du konfrontationen mellan de med muslimsk identitet och övriga som kom till uttryck i att tyska kvinnor kallas horor och tyskar i gemen sk*t? En undersökning visar att endast 2 av 10 tyska muslimer ser sig som tyskar (bl a nämnt i CNN här).

Jag anger mer under klippet. Du är skyldig att beskriva varför du inte ser dessa saker som problem.

Du skrev iofs "problemet" i singularis, så du kanske inte såg flera saker här? Du kan ju vara muslim som håller med om detta och därför inte ser problem. En annan möjlighet är att du har kristna värderingar och anser att islams moraliska krav på äktenskap samt för kvinnan är något positivt.

Din kommentar är banal, lite som det som kallas trollande, så förklara varför det som nämns i klippet samt som jag specificerar i detta svar och i bloggposten inte är problem. Men kalla dig ett låtsasnamn så att en vettig dialog kan föras. Skrivs inte sådana kan det bli ett gytter av kommentarer som ingen kan skilja på.

4 augusti 2010 06:08

En tredje möjlighet (förutom att Anonym är muslim eller extrem-moralist) är förstås att denne inte kollade programet noga och efter att se glada miner kommenterade så här eftersom denna blogg ansågs rasistisk eller nåt.

Skulle inte förvåna mig om Anonym är liberal eller vänstersnubbe som rädd ignorerar allt av kritik av islam pga dödssynden islamofobi.

Uppmaningen att skriva "låtsasnamn" gäller f ö undertecknande med signatur.

Om jag inte har fått svar inom veckor raderar jag kanske dessa kommentarer. Egentligen borde anonyms kommentar ignoreras och/eller raderas. Kommer Anonym tillbaka och kollar svar? Anonym väljer själv om denne tramsar eller ej.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.