Om Thilo Sarrazin, bl a i Der Spiegel

ThiloSarrazinNämnde häromdan Thilo Sarrazin, socialdemokrat och finanssenator i Berlin, och dennes bok om hur Tyskland avvecklar sig med sin invandring.

Sarrazin har aktualiserats i Der Spiegel; här temasida. Se även t ex Snaphanen 26/8, 27/8 och 31/8, Hodjanerne eller, på svenska, Knute.

Författaren Bjarne Dahl skrev igår på Spydpigen om publiceringen av Sarrazin i Der Spiegel. Översatte några stycken:

Sarrazin har angripit den tyska och europeiska invandringspolitiken av ett antal orsaker, där en klassisk formulering är att "människor som lever av staten men ändå ständigt avvisar den, som inte låter sina barn få utbildning också kommer att erövra Tyskland som kosovoalbanerna erövrade Kosovo". [...]

Utdraget [i Der Spiegel] inleds med att det är varje samhälles självklara rätt att själv bestämma vilka man vill tillåta att slå sig ned i landet, och varje land har i detta sammanhang rätt att vinnlägga sig om att bevara egen kultur och levnadssätt. Varken FN eller andra utsedda överstatliga organ kan ålägga europeiska länder övertagandet av ansvar för andra länders befolkning. Vi har också rätt att bedöma förmåga och vilja att anpassa sig hos de som ber om att få bo hos oss och där dessa egenskaper saknas är vi i vår fulla rätt att neka uppehälle. [...] Jag önskar inte, skriver författaren, att mina barnbarn och deras barnbarn ska växa upp i ett land som är till stor del muslimskt, där det i många håll talas turkiska eller arabiska (Tyskland är i stort sett förskonade från pakistanier), där kvinnorna bär burka eller hijab och dygnsrytmen bestäms av ropen från minareterna.

Sarrazin [...] påpekar att "arbetskraftsinvandringen" har varit "ett gigantiskt misstag" och att invandrare från Mellanöstern och Nordafrika, har påfört Europa oerhörda sociala och även ekonomiska kostnader. Han belägger sitt missnöje med relevant statistik och sliter sitt hår över de skyhöga överföringarna från tyska skattebetalare till miljontals människor i arbetsför ålder som lever på förmåner, förmåner som vida överstiger vad tyska arbetare nöjer sig med och som är milsvitt över vad de med sin fallande arbetsförmåga och motivation hade kunnat uppnå i sina hemländer, fastän de då hade fått anstränga sig.

Relaterat i media: Dagen, Dagen(2), SR, SDS, SvD, DN, DN(2), VG, AV, SVT
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Comments

5 Responses to “Om Thilo Sarrazin, bl a i Der Spiegel”

Anonym sa...
2 september 2010 09:48

En utmärkt beskrivning, tycker Kalle008

Anonym sa...
5 september 2010 18:18

Sarrazin har rätt, många muslimer som kommer till Sverige betraktar oss kristna som otrogna hunda.

12 september 2010 05:52

Måste rekommendera denna artikel. Den har en rykande aktualitet:

http://www.mnforsustain.org/pop_england_immigration_truths_browne_a.htm

Anonym sa...
8 november 2010 18:52

Läs boken! Den är klargörande för alla som vill förstå dagens invandring till Europa. Statistiska fakta är förklarade så att man kan fundera vidare. För den som söker mer finns många noter att fördjupa sig i. (Boken är på Tyska.) JK

Anonym sa...
2 augusti 2011 16:02

http://video.google.com/videoplay?docid=5754967967073464608#

Kära läsare!

Ang. vad Thilo Sarazzin skrev om Kosovo så har han rätt. Kosovo är ett stulet land. Se denna dokumentärfilm som förbjöds i Tjeckien.

Hälsningar,

Viktoria

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.