Konversation...

En konversation. (HT: Atlas Shrugs.)
Relaterat i media: DN, HD, GP, Exp, SvD
Andra bloggar om: , , ,

Comments

8 Responses to “Konversation...”

Anonym sa...
27 oktober 2010 22:20

Och du tyckte att en videon var bra eller?

Anonym sa...
27 oktober 2010 22:23

Ett axplock: Var i Europa har man infört Sharialagar? Vilka sjukdomar för Mexikaner in i USA?

Det här var ju lågt och osakligt att det inte ens är värt att kommentera, och ändå gör jag det... sluta...

Anonym sa...
27 oktober 2010 23:22

Dan
Sånt här reklammaterial delas av krextremkristna i USA. Sharialagar i Europa??? Som vanligt har de ingen aning om vad som sker i resten av världen och går på sånt här. Och nu händer det i en del Europeiska länder också som Sverige där SD har kört likadana populistiska budskap. Det är skrämmande och samtidigt skrattretande hur obildade en del människor är.

27 oktober 2010 23:25

Anonym 22:20 (använd nick!). Ja, jag anser klippet är bra, även om det är en medveten karikatyr och dialogen är delvis inkonsistent. Men det förstår nog de flesta.

Anonym 22:23 (använd nick!). Hela europeiska länder tillämpar inte sharialag (om man inte avser sådan mellan länder), men i vissa områden, t ex Rosengård i Malmö, finns islamiska domstolar som dömer enligt islamisk lag, alltså sharia. Här en SDS-artikel från 2002, och här ett programklipp om familjerättskipning enligt sharia i östra London. Jag tror att den beskrevs i programmet "What muslims want" av journalisten Jon Snow 2006 som jag bloggade här (se det gärna!) eller i ett snarlikt reportage av Rod Liddle. Här ett klipp av, med och från muslimer i UK om när skilsmässa är tillåtet. Detta finns i europeiska länder men inte ännu i USA. Vidare finns s k no go-zoner i många europeiska länder (Tyskland, Spanien, Holland, UK osv) som bl a polismyndigheter rapporterat om, men man ser det sällan i media! I UK har tidningar som Daily Mail och The Telegraph nämnt detta.

Beträffande sjukdomar från Mexiko känner jag inte till vilka som avses. Att några förs in är knappast otänkbart. Illegal invandring från Mexiko är en enormt stor del av USA:s totala immigration.

Du påstår att detta är osakligt och tycks ointresserad för att informationen går stick i stäv med vad du tror. Hur ska du kunna lära dig något? Men tack för att du skrev och replikera gärna!

JohannaV sa...
28 oktober 2010 10:50

Javisst var det fyrkantigt och överdrivet men ändå (eller kanske just därför) träffande. Jag gillade killen ända till slutet då han äcklade mig med sitt "may God have mercy on your soul". Bigott och skenheligt. Till hans försvar må sägas att han blev redigt provocerad.

Trots stereotyperna var det ganska illustrativt. Det FINNS faktiskt kvinnor lika korkade och aggressiva som kvinnan i klippet. Jag har mött flera av dem i valrörelsen. De är nästan alltid "helyllesvenskar" och de är så goda så goda så - de brinner för multikulti och tycker att sd:are är djävlar direkt utsända av satan själv.

När kvinnan i klippet säger att hon ska anmäla mannen för "hate speech" påminns jag om de svenska kvinnor som skrikit åt mig att jag inte borde få ha rätt att stå och dela ut sd-material.

JohannaV sa...
28 oktober 2010 10:53

Off topic: Du brukade ha en länk till en sd-positiv sida som jag gick in på ibland. Nu är länken borta (varför?) och jag kommer inte ihåg namnet på sidan så jag vill att du ger mig namnet, tack.

28 oktober 2010 16:19

Hej Johanna! Det var två bloggar av Robert Stenqvist, Affes statistikblogg och Politiskt Inkorrekt.

http://stenkvist.wordpress.com
http://robsten.blogspot.com
http://affes.wordpress.com
http://politisktinkorrekt.info

En SD-bloggare med, jämte Stenqvist, största integritet är Camillas vrå.

http://ragfors.wordpress.com

Där och hos Stenqvist kommenterar ofta "Robin Shadowes" och "Z999" som jag inte delar värderingar med, men-men...

Att jag skippade blogglistan beror för PI:s del på att Mark Steyn blandas med vad som nästan gränsar till rasism -- t ex spekulationer att brott måste bero på härkomst -- men även de som kommenterar har ..."blandad kvalitet".
(Stenqvist hade när jag raderade listan poster om Tor och Oden som inte engagerade mig...)

Saknar SD-blogg, för några år sedan! Fylld av statsvetenskap och filosofi.

Länkar det som intresserar mig, håller viss kvalitet och inte ligger för långt ifrån mina värderingar. (Skulle jag länka PI eller vissa SD-bloggar skulle jag få försvara en del oacceptabel hets. T ex i PI spekulationer att invandrare begått ett visst brott, hetsande mot romer som tjuvar i generna där potentiellt problem är en migrationsvåg till Sverige under några år på säg >100 000 romer -- Wager, som jag länkar, citerade migga kommenterande romerna -- men där frågan bör vara vilka sätt de finns att inom Europa angripa orsaker.)

JohannaV sa...
28 oktober 2010 18:26

Ok, det var Stenkvist jag inte kunde hitta. Jag läser också Camillas vrå ibland och så finns Therese Borg som är en bloggare och politiker som jag respekterar.

Vad gäller PI håller jag med, det är verkligen blandad kvalité på själva materialet vilket gör att jag inte kan rekommendera den till folk nyfikna på sd. Kommentarerna är naturligtvis än värre på dessa inlägg. Men jag läser PI regelbundet för att få information jag inte får annanstans.

Det är tydligt att Sd inte har markerat nog mot vissa tendenser till rasism. Det finns också en direkt hatblogg Demokratbloggen vars ägare säger sig vara sd:are men som sd-ledningen borde gå in och markera mot.


Jag saknar också Ekeroths och Co:s SD-blogg. Tyvärr har bröderna Ekeroth radikaliseras de senaste åren. Tror att de personligen blivit utsatta för hemska antisemitiska angrepp från arabiskt håll vilket kan förklara detta. Ekeroth har annars stor kunskap om Mellanöstern, demokrati- och yttrandefrihetsfrågor, islamism etc.

Jag har blivit lite besviken på Bojerud på sistone. Tycker att han skriver lite väl mycket om angreppen och mobbningen av SD. Nu är vi i riksdagen, nu vill jag se hårt arbete och inget gnäll från riksdagsledamöterna.
(Nu har ju Bojerud varit svårt sjuk så jag kanske är orättvis mot honom.)

Tiden får utvisa hur Sd utvecklas.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.