Notiser i farten...

I automatgenererande google-nyhetsfönstret i menyn fanns dessa tre nya artiklar:

* Anders Ek, näste sparkade politiker? Barometern: C-politiker öppnar dörren för SD
Apropå detta kan nämnas en strid i folkpartiet i Olofström, där Erika Nagy sagt att samarbete med SD inte var omöjligt men där hon efter en lång debatt i bl a liberala BLT:s kickades.

* Blint romantiskt om integration? DN: Kursen där eleven blir tysk i klassen
Apropå detta kan t ex tyska TV-reportaget Kampf im Klassenzimmer nämnas, som finns delvis översatt här, men även en intervju med en lärare i Kista i SR:s Tendens 2 november i fjol.

* En som undrar om imamer bör informera kommuntjänstemän om islamisk kultur. Lidköpingsnytt: Debatt: Utbildning i islamisk kultur


Relaterat i media: Dagen, Exp, SDS
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Comments

2 Responses to “Notiser i farten...”

Anonym sa...
5 november 2010 10:29

2009 fick 102 449 människor uppehållstillstånd. Den största gruppen som kom var anhöriga. Den siffran uppgick till 33 000. När 50 irakier blev avvisade från Sverige då kallades det massavvisning.

5 november 2010 13:14

Bra notis om "massavvisning"! Såg men släppte det. Finns inte en chans att hinna blogga om allt tok.

Generellt är nog anhöriginvandring ungefär dubbelt så stor som asylinvandring. Relevanta tal är även att omkring 63000 nettoinvandrade 2009 där 31000 av var från länder med muslimsk befolkningsmajoritet.

Länder som Holland och Storbritannien har högst 1/3 av vår nettoinvandring (vissa länder lägre än så) och vi har nog högst utomeuropeisk nettoinvandring i Europa. Christopher Caldwells nämner i sin "Reflections on the Revolution In Europe" (med källor) hur information om vilka länder som är mest generösa snabbt sprids och att asylsökande i långt högre grad söker sig dit. Till just nu 90-95 procent torde migration vara ekonomisk.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.