Reinfeldts/liberalers invandrade entreprenörer...

Påpekade i en liten debatt med Johnny Munkhammar att dagens invandring (som Johnny och andra låtsas hylla i böcker) är minst 100 gånger så stor som den invandring som är Johnnys argument, nämligen den från Europa ungefär från 1600-talet som gav ekonomiska medel och yrkeskompetens.

Dagens invandring har till karaktär även andra, kulturella, skillnader.

Folk lär förstå att Reinfeldt och liberaler som kör den sorts floskler Johnny använder samt vägrar ta upp vår invandring och invandringspolitik som problem blundar för invandringspolitiska fakta och konsekvenser. Med floskler distanserar man sig från pågående demografisk förändring och en hopplös klyfta mellan islamiska världens och västvärldens tänkande.

Krig mot polisen i Rosengård (via vladtepes):Ibland kritiseras även att integrationspolitik tas upp, som då felaktigt kallas för en eftergift för högerextrema. Men att inskränka debatt till integrationsdebatt är även det bedrägligt. Invandring är roten till problem som inte förbättras utan förändrad invandringspolitik. Så länge kritik mot invandringspolitik bannas i alla politiska läger torde vi närma oss "ett Libanon".

Vill påpeka att jag ser problem i högerextremas sätt att diskutera och tolerera oacceptabelt hätsk diskussion, bl a mot muslimer. Men att de finns är inget skäl att avvisa diskussion om reella problem -- inkluderande kulturella och demografiska problem -- såsom orsakade av nuvarande invandring och att tackla dem.

I flera fall är nog politiker dåligt insatta beträffande hur samhället påverkas. Man distanserar sig med floskler av bekvämlighet i ett ämne som verkar känsligt. En seger för dem som gjort ämnet känsligt? Vänstern? Progressiva akademiker?

-
Sydsvenskans originalklipp:
sydsvenskan.se/webbtv/webbtv_malmo/article1358149/Raketer-mot-bilar-pa-Rosengard.html


Relaterat i media: BLT BLT(2) AB AB(2) AB(3) kvp Exp Norrt SvD SVT SVT(2) ekur DN DN(2) HD HD(2) VG GP
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

No responses to “Reinfeldts/liberalers invandrade entreprenörer...”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.