Om Egypten och Glenn Beck vs. Rachel Maddow

Don Smith tycks i några veckor ha gjort politiska klipp. (Jag vet annars inget om vem han är.) Här ett i all enkelhet upplysande klipp Muslimska brödraskapet och liberal amerikansk media.Mot slutet säger Don om Obama:
"I'm very concerned that the Obama administration is supporting this group."
Troligen avses ett indirekt stöd som Obamas position inneburit. Här kanske dels kan nämnas underrättelsetjänstens chefs uttalande om brödraskapet som sekulära, men även det att Obama ganska tidigt övergav Mubarak.

Häromdan nämnde Peter Santesson rykten om vad som sker i Egypten, där radikala islamister som bl a under revolten rymde från fängelser jämte Muslimska brödraskapet sägs tillämpa hårda sharialagar efter summariska domar.

Med tanke på det, hur relevant är Skånska Dagbladets anklagelse mot vänstern, att deras världsbild är fel för att de via socialistinternationalen haft gemensam nämnare med diktatorer? Inte helt juste sätt att beskylla motståndare på. Hur ska vi i så fall se på relativt anarkistiska islamistiska styrelseskick? Bör dessa decentraliserade vara borgerliga? Och är talibanernas våld västs fel eftersom USA beväpnade dem när de använde dem för att hindra Sovjetunionen?

Och om Mubaraks socialism innebär att socialdemokrater är onda -- de var möjligen, som Reinfeldt om invandring, lite naiva -- vad blir alliansen om Muslimska brödraskapet och militanta islamister använder vapen som bl a alliansregeringen sålt till Egypten? De jublande över revolten som demokratirevolution tycks inte vilja se att egyptiers stöd för demokrati är lägre än för hårda sharialagar. Se Pew Research.


Relaterat i media: BLT SvD 1 2 SVT 1 2 EK HD DN 1 2 3 GP Dagen 1 2 VG
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

No responses to “Om Egypten och Glenn Beck vs. Rachel Maddow”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.