Repris: Muslimska barn uteblir från musikundervisning

Uppdaterade just en bloggposts videoklipp som tar upp för muslimer kontroversiell musikundervisning och kör här en repris på det. Vill även nämna en ny avhandling som P1 tar upp i eftermiddag, om hur beslut tas i skolan om denna typ av religiösa avvikelser. Studien är säkert den Andreas Johansson Heinö nämner här samt beskrivs i denna artikel.

(Med tanke på en extremistisk bloggosfär som finns, som blandar kritiska frågor om sånt här med rasism och/eller högerextremism, känns det inte så roligt att blogga det, men jag står för att jag gör det och anser inte som "McCarthyister" i eller hjälpande Expo att jag är islamofob för att jag har tagit upp denna typ av frågor eller demografisk utveckling. Förbjuder man vissa samhällsfrågor att tas upp -- vilket de som anklagat mig för att vara islamofob eller SD:are för att jag bloggat sånt här onekligen bidrar till att göra -- upphör demokratin, som nog redan delvis upphört...)


Repris-bloggpost från 10 feb i år:


Tar BBC mod till sig att ta upp sånt här pga Camerons kritik mot mångkulturalism? Nedan ett BBC-reportage om musikundervisning och muslimer, där en representerande Storbritanniens muslimska råd säger att 10 procent av muslimska barn uteblir från brittisk musikundervisning (vid 3:30).Muslimske företrädarens villkor för acceptans av musikundervisning är "so long it transmitting the appropriate values" (vid 4:00). Jag antar att elektrisk musik inte accepteras. Friskolerektor och moderate riksdagsman Abdirizak Waberi har ansett att akustiska instrument är okej, men inte hård musik. Han tillåter inte heller pojkar och flickor att dansa med varandra. BBC-journalisten följdfråga är tyvärr tam och testar inte var gränsen går, utan gäller om klassisk akustisk musik är okej. Som väntat fås ett jakande svar, med tillägget: "Came from religious source, couldn't be better".

Sen finns det kanske skäl att tro att fler än 10 procent (eller vad korrekt siffra är) inte hade deltagit i musikundervisning om den inte anpassats för muslimer.

Hur ser det ut i Sverige? Hur ofta tar svenska journalister upp det här? Är deras "mod" att ta upp till genuspedagogik skeptiska kristdemokrater större?

Via Vlad Tepes

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Repris: Muslimska barn uteblir från musikundervisning”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.