Notis: Nazister grasserar på Avpixlat...

En gång är ingen gång. Två gånger... och man får finna sig i ovannämnda rubrik.

Nämnde igår en post på Avpixlat med ett videoklipp med nazister. Avpixlat körde sen reklam för en demonstration som nationella rörelsen ligger bakom, och det med en nazists videoklipp:


Nazisten rekar på sin sajt nationalsocialism en nationalsocialist och extrem antisemitism en extrem antisemit enligt nedan. Notera Fria Tider, en sajt sverigedemokrater ofta länkar.


Avpixlat tog -- troligen efter kritik -- bort sin reklamen för demonstrationen och skyllde posten på bristande kontroll då det var helg. Naturligtvis snömos. Någon ändring av rutiner nämns inte och avståndstagande inte särskilt kraftfullt. Man hävdar att innehåll i nazistens video och i text (som att högerextremist Nick Griffins deltagande visar att Sveriges situation uppmärksammas utomlands) var okej och...

"...det är istället arrangörerna bakom evenemanget som gör oss mycket osäkra på att detta blir en sådan manifestation mot svenskfientlighet som vi kan sanktionera. Sammantaget gör redaktionen en bedömning som landar i att vi inte vill upplåta utrymme åt att informera om eller göra reklam för det aktuella evenemanget."

Tafatt försök till white wash från den rasistiska sajten.

Relaterat i media: SDS
Andra bloggar om: , , , ,

Comments

4 Responses to “Notis: Nazister grasserar på Avpixlat...”

Dan Eriksson sa...
4 december 2011 18:38

Ursäkta mig Magnus, men vad bland min rekommenderade läsning är "nationalsocialism" och "extrem antisemitism"?

4 december 2011 21:13

Hej Dan!

Antar att frågan inte beror på att du ser det som problemiskt att kopplas till nationalsocialism. Gula symbolen är Svenskarnas Partis, som du sägs tillhöra.

Svar:

Extrem antisemitism: Är inte expert på antisemitism, men värste antisemit i modern tid jag råkat höra är William Pierce. Ett par tal/sekvenser av tal i videoklipp. Här ett Youtubeexempel (svenska kanalen Rakborsten). Annat exempel som kan googlas: "Why the Jews Are Hated".

Nationalsocialism: Henrik Johansson var aktiv i nynazistiska Nordiska Förbundet.

Nordisk Ungdom föreställde jag mig lutar åt NS. Samarbetar med NPD:s ungdomsorganisation och namnet identiskt med en nazistisk organisation som upphörde 1950.

4 december 2011 21:29

Okej Dan! Inser vad problemet var, strök över och ändrade.

Dan Eriksson sa...
5 december 2011 12:35

Ja, du verkar ha förstått min kritik. Att William Pierce skulle vara antisemit kan man så klart tycka, och det finns det säkert fog för. Men texten jag länker ("Why conservatives can't win") är inte antisemitisk.

Vad gäller SvP, NU och NF så är ingen av organisationerna nationalsocialistisk. NU är nationaldemokrater och etnopluralister, SvP är (etno-)nationalister och NF var först folknationalister och sedan lät sig inspireras av identitärer och traditionalister.

När jag skriver det där så inser jag också vilken djungel det är för alla som inte är involverade själva eller har en sjuk fascination för nationalistisk politik :) Det kan också verka vara hårklyverier, men för mig som aktiv inom dessa rörelser är det stor skillnad på vår politik och Hitler-Tysklands, även om det så klart finns beröringspunkter.

Vad gäller Henrik Johansson så har han aldrig kallat sig nationalsocialist, om jag inte minns fel har han även argumenterat för att nationalsocialismen inte är lösningen för Sverige på 2000-talet.

Hursomhelst, dags att återgå till arbetet.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.