Avpixlat (som Åkesson gillar) promotar nynazist resp. judehatande white supremacist

Nämnde i torsdags stolliga rasisters videoklipp som Avpixlat postade som information inför debatten mellan Annie Lööf och Jimmie Åkesson. (Min kommentar där raderade Avpixlat, nämligen denna raderad här. Kanske magstarkt att kalla dem n*zister, men de anser sig ju ha rätt att kalla en mörkhyad neger...)

Igår hade Avpixlat ännu en post som ungefär går ut på att antirasism är rasism och ord för anti-vit, nämligen posten Rasismen man inte får tala om där jämte en text av Mats Dagerlind posten består av ett videoklipp med Henrik Johansson, nynazist från Nordiska Förbundet och högerextrema Motpol.

En person som återkommande uttalar sig i klippet är en amerikansk kvinna som på Youtube sprider hat mot judar och försvarar white supremacism. Hon nämndes i ett utmärkt klipp här. Från skärmdumpar:Klippet/Johansson gör tricket att exponera att en vit tjej som får ett slag av en svart kille är rasism i en rasistisk kamp där klippet mobiliserar vita. Henrik mejlade unga politiker och uppgav att han hade en filmsekvens visande rasistiskt våld, vilket gjorde dem intresserade tills de fick se klippet med killens slag mot en tjej. Videoklippet nämns på Henrik Johanssons post på högerextrema uppslagsverket Metapedia (ett uppslagsverk som exempelvis beskriver Hitler som krigshjälte).

Ser på Avpixlat inga kritiska kommentarer mot videoklippet, till skillnad från kritiken Avpixlat fick på videoklippet före Åkessons debatt med Lööf.

Ser inte heller att Åkesson -- som i denna intervju "uppskattar" Avpixlat som "den sunda delen" av SD:s nätrörelse -- distanserat sig från Avpixlat för detta eller det i förrgår.

Apropå Aktuellt-inslaget han medverkade i twittrade han igår:


Självklart är alltför kravlös och stor invandring ett problem, som möjligen -- som Timothy Garton Ash menade här -- kan hota fria samhällen. I en sådan kontext kan Åkessons uttalande ha viss relevans (fastän rasism, politik och "lösningar" hos SD inte alltid är så attraktivt).

För Åkesson gillar väl inte den rasism Avpixlat kör? Apropå stödet till Avpixlat och det om etnicitet som SD nyligen hade i idéprogram kan man ju undra...

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

No responses to “Avpixlat (som Åkesson gillar) promotar nynazist resp. judehatande white supremacist”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.