Liten film med arrangerade bilder

Råkade härom dan på YouTube stöta på denna lilla video för offren i Qana.

Det är naturligtvis hemskt med alla som lidit i Libanon, och även hemskt ned alla som på samma sätt lidit i Israel, men denna bloggpost ska inte handla om det utan ta upp mediers arbete under kriget och förekomsten av riggad "verklighet". Det slog mig nämligen att det mesta som visas i denna film måste vara rätt cyniskt arrangerat. I synnerhet av "Green Helmet" (wiki) som genom hela filmen dyker upp.

I produktionen angrips Bush och Blair. Troligen uppriktigt men inte helt relevant då kritiken kan antas vara att de är Israelvänliga. Men att Israel försvarade sig mot Hizbollahs raketangrepp mot judar får inte glömmas. Slutorden "And may the victims of Qana rest in peace" klingar vidare inte helt rent vid tanken på Green Helmets makabra behandling av barnlik. T ex arrangerades bilden med ett lik vid en ambulans, som följande tämligen osmakliga video visar.
Jag nämnde och länkade iofs om detta med fusk i medierna tidigare, i denna blogpost.

En hel del av det upptäckta fejket finns på följande produktion som är en slags tribute till en bloggosfär som alltså avslöjade massor av fusk i main stream medias krigsrapportering. (Hittad på Hotair)[Kommentar:
På filmen förekom dels Adnan Hajjs mest omtalade fusk; röken över Beirut och photoshopade raketer under ett israeliskt stridsflygplan. Hizbollah sökte bevisa att man skjutit ner en israeliskt fartyg genom att skicka bilder på en fartyg som sprängdes, men där Hizbollah inte har hade en chans att ta någon bild och fartyget på bilden inte var israeliskt (har för mig fotot var från Persiska viken) utan fartyget är australienskt och sänktes under en övning 1998 (tack för hjälpen, läsare!). Det förekom att en bil användes i många bilder, dels upp å ner-vänd vid en bro där media rapporterade att folk dött i bilen vid bombningen av bron, men samma tillknycklade bil fanns upp å ner-vänd på en annan plats vid ett tidigare tillfälle. En ambulans som i en medierapport påstods ha blivit träffad av en israelisk raket hade dess takinredning lite tilltufsad, vilket inte motsvarar skadan av en raket. Gäsp. Så här kan man hålla på, alltför länge, med fraudexempel. Är ni intresserade se länken ovan och klicka er vidare.]


Andra bloggar om: , , , , , ,

Comments

3 Responses to “Liten film med arrangerade bilder”

Anonymous sa...
25 augusti 2006 09:09

Skeppet som ska ha sprängts av en missil var i verkligheten australiensiskt, och sänktes av en ubåt under en övning 1998:
http://blogs.news.com.au/heraldsun/andrewbolt/index.php/heraldsun/hezbollah_sinks_australian_warship/

Magnus sa...
25 augusti 2006 11:24

Ja, så var det ju. Tack!

Ingick detta i denna ordväxling (TT/Aftonbladet), eller?

Enligt militären var dock skeppet endast lätt skadat, och inga personer ombord ska heller ha skadats [...] Med en anonym israelisk politiker som källa uppger mediebolaget [Reuters] att de fyra soldaterna är försvunna.

13 mars 2008 18:13

Har du något säkert underlag för att påstå att bilderna är arrangerade? Vilka bevis har du?

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.