Hotande Goreism -- men paradigmskifte på gång

Slänger iväg en post om Gore, jag med...

Klimathysteri och socialism

Se här kommunisten och DN Kultur-medarbetaren Andreas Malm [1] på Arbetarens Klimatblogg (som censurerade något haldussin kommentarer från mig innan jag gav upp) beskriva hur socialister hoppar på klimatbandvagnen. Marx refereras i beskrivningen av "den ekosocialistiska internationalen", med dess egna manifest med målet "global planhushållning och omläggning av vårt produktionssätt till en fossilfri bas". Vidare ska "kapitalackumulationens hämningslösa expansionsdrift som styrande princip för hur vi producerar varor och tjänster och reproducerar oss [krossas]". Men titta! Här demonstrerar visst Gore vad detta innebär för en världsledare (förstora bilden genom att klicka på den):


(Bild-källa.)

Skönmålningen av konsekvenserna i denna skämtbild är ju rätt passande med tanke på att FN utlovat en närmast omätbar ynka liten tillväxtminskning vid enorma pålagor på fossilenergi (källa), men även med tanke på Gores löften om att ekonomin rent av gagnas av drakonisk reglering. Gore själv känner sig nog rätt säker på att få flyga vidare som världens Messias. (Apropå Messias, läs gärna Susanne Popovas senaste Svd-krönika.)

En bra bloggkommentarer om Gore hade Berit här, och Per postade en Hannity-video. (Relaterade länkar: AB och SvD om Gore i riksdagen. Uppdatering: Sydsvenskan, SvD om Balimötet.)


Ett tecken på paradigmskifte

Mitt i klimathysterin är förhoppningsvis ett paradigmskifte på gång. Noterade i går trafiken till bloggarna Real Climate respektive Climate Audit [2] (för större bild, klicka på den).


(Alexa)

Allt eftersom människor börjar informera sig om forskningsläget, svaga solcykler kyler ner jorden samt klimatforskningen avancerar (bl a ska 2010 Svensmarks SKY-experiment bekräftas vid CERN) kommer förhoppningsvis Gore-istisk socialisering att bli inaktuell. Dessvärre innebär ännu den alarmistiska politiska environmentalismen vid sidan av människors oro en allvarlig risk i ett race för regleringar (se även min förra post i ämnet).

Alarmismen och kraven på resultat i Bali (SvD, DN) har alltså inte bara med en av FN/IPCC påstådd uppvärmning på 3 grader att göra.


=================================================

[1] Andreas Malms senaste bok handlar naturligtvis om klimatet, där han är extremt hysterisk och för fram teorin att de mest alarmistiska forskarna underdriver katastrofscenarierna. Att de som prudentliga vetenskapsmän inte kan säga sanningen. (Kommunister kan onekligen vara roliga!)
EXTRA! Realtids-uppdatering: Precis efter att jag publicerat denna post läste jag trafik-loggen. Uppenbarligen har Andreas Malm på Arbetarens klimatblogg, för att ge sig själv politisk status eller nåt, flugit ner till Bali (undrars vem som betalar kalaset? Kommintern?) där han på plats, förmodligen läppjandes Pina Colada, hånler åt att undertecknad borgarbracka till bloggare sitter kvar i Göteborg och postar detta...[2] Bloggen Real Climate drivs av ett gäng personer som på olika sätt är involverade i IPCC:s lobbyverksamhet för att människan orsakat klimatförändring. Bloggen skapades i syfte att försvara det så kallade hockeklubbsdiagrammet, vilket är ett manipulerad temperaturkurva och propagandanummer i strid mot vetenskapen på området och i dag formellt död (avfärdad av den mest prestigefulla forskarpanelen hos NAS) men som IPCC och andra i mer än 5 års tid använde som bevis för att människans CO2 orsakat senaste decenniernas klimatförändring.

Bloggen Climate Audit drivs av matematikern och statistikern Steve McIntyre, som nog är mest känd för att han tillsammans med Ross McKitrick replikerade de beräkningar Michael Mann gjorde när han konstruerade den numera ökända så kallade "hockeyklubbs-grafen", vilken IPCC under ett knappt decennium utnyttjade för att hävda att klimatförändringen är så onormal att den måste vara orsakad av människan.

Noterar förresten att en av forskarna på Real Climate utan att ange källa anses kopierat både dataserier av de forskare han granskar (Loehle som visar att klimatet varierat globalt; se CA) samt McKitrick och McIntyres principer för rekonstruktion av proxydata (Motl).Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Comments

3 Responses to “Hotande Goreism -- men paradigmskifte på gång”

Hansa sa...
12 december 2007 11:08

Har du observerat denna http://www.mises.org/story/2795

Magnus sa...
13 december 2007 12:32

Lite till, om du inte fattade kritiken i min kommentar. Denna artikel kändes lite desperat, som om någon i panik tänkt att det måste skrivas om någon sensationell tidigare okänd upptäckt, och så hittar man på att rapporter gav helt nya resultat, för att med ckockeffekt få folk att lyssna.

Regleringar som politiker diskuterar är verkligen farliga, så jag förstår paniken. Men det räcker gott att studera frågan, bristen på bevis och IPCC-lobbying genom åren, för att övertyga sig själv och andra.

Läs gärna "Unstoppable Global Warming -- Every 1500 Years" av Avery och Singer så lär du dig mycket och får inga problem att argumentera. Känner du någon politiker som har det minsta med miljöfrågor att göra, föreslå att denne läser boken! Den är rätt lättläst och ger nog även ge viss allmänbildande kunskap om naturen och naturvetenskap.

Hansa sa...
23 december 2007 00:35

Absolut. Den ska jag införskaffa. Har du läst Björn Lombergs bok "Cool it-the sceptical environmentalists guide to the global warming."? Härligt skeptiskt rationell i sitt närmande till klimatförändringar.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.