Ett par aktuella klipp...

Postning i flykten...

Klipp 1. Geert Wilders intervjuas i dansk TV (Tips: Fröken Sverige.)

youtube

(Videolänk uppdaterad 20100301)

Noterade särskilt Wilders påstående att bortåt häften av unga marockanska muslimer, ofta barn och barn-barn till invandrare, anser att västerlänsk demokrati är sämre än sharia, vilket de enligt Wilders istället förordar.

Wilders förklarar även att han inte anser att holländska muslimer ska utvisas, men att man stoppar invandring av muslimer från muslimska länder. (Invandrade muslimer som dödshotar eller aktivt stöder sådant antar jag iofs de flesta inklusive Wilders anser kan utvisas till hemländer mera tillämpandes den sharia de kämpar för.)

Tidigare poster om Wilders och filmen Fitna här och här.

==================================================

Klipp 2. Newt Gingrich kommenterar hur Obama hanterat de mer eller mindre rasistiska uttalandena från hans pastor, och anser att Obama i det stora hela visat på bristande karaktär. (Tips: Hot Air.)


Link: sevenload.com

SvD och Henrik Barvå om hur Obama har skött detta.

Uppdatering: Lyssnade just på Obamas tal, och fann det bra fram till cirka 15:30, där han hävdar att Wrights uttalanden aktualiserar något viktigt som USA måste ta upp för att kunna lösa sina problem. Resten av talet till och med dess avslutande minuter lär uppfattas som ett tal om ras, just såsom Erixon gjorde. Men med tanke på att Obama förväntades göra upp med Wrights uttalanden känns det också som om han landar i ett försvarstal för Wright, såsom Barvå påpekar i ovan länkade kommentar.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Ett par aktuella klipp...”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.