South Parks skapare mordhotas i kampanj...

...på grund av detta 200:e South Park-avsnitt. För att förstå humorn med olika karaktärer är det en fördel att ha sett några tidigare avsnitt (och det har man om man gillar South Park).

Igår tog bl a Douglas Murray, Hodjas Blog och Vlad Tepes upp detta.

Comedy Central backar som tidigare lite och censurerar Muhammed, förutom en enkel teckning. Se själva. (Klicka på pilen två gånger med ett par sekunders mellanrum.)
Uppdatering juni 2011: Detta klipp borttaget. Märkligt nog tycks korta Suoth Park-klipp med Muhammed tas bort men inte i någon större utsträckning andra korta South Park-klipp. Hur som helst, se istället klippet under detta!

[...borttaget...]


Detta korta klipp från en lite annan del, men fungerar ...ännu.
Apropå förra posten om att Youtube efter klagomål raderar oskyldiga klipp om islam noterar jag att de låtit dussintals muslimer ladda upp ett i rubrik och innehåll tydlig mordhot mot South Parks skapare. Har Youtube alls någon policy?

Blir intressant att se hur media tar upp detta. Antar att det här även är ett slags utnötningskrig. (Kanske Expressen kommer att anklaga South Park-gänget som vita islamofobiska män...)

Bill O'Reilly på Fox:
youtube


Relaterat i media: BLT, AB, AB(2), VL, VG, TA, SDS, SvD, SvD(2), YA, SMP, SMP(2), KB, HD, HD(2), DN, Dagen, Barometern, GP, GP(2)
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Comments

2 Responses to “South Parks skapare mordhotas i kampanj...”

PC sa...
22 april 2010 16:29

Sjekk, The Hour: Interview with Christopher Hitchens, God Is Not Great, How Religion Poisens Everything. (Part 1-2)

http://www.youtube.com/watch?v=fHmQZwP-cBQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=W9rGhUFJhWY

Anonym sa...
23 april 2010 19:55

Muhamed är inte med som en björn i det nämnda avsnittet, det är nått som någon tokig fundamentalist bara har hittat på utan att äns ha tittat på avsnittet.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.