Piratamatörer och säkerhetspolitisk skada...

I SMP:s ledarredaktions genomgång av ett antal frågor i tips-form finns följande punkt:
"6.) Vilken myndighet får inte beställa signalspaning av FRA?
1. Regeringen
X Säpo
2 Försvarsmakten

Svar X. Säpo är sannolikt den enda polisorganisation i sitt slag som inte kan inrikta information från signalspaning. Inte heller försvarets materielverk eller totalförsvarets forskningsinstitut eller tullen och Kustbevakningen får numera beställa information. Det försvagar Sveriges säkerhet."

Apropå den nätrörelse som gjorde succé med den okunniga FRA-kritiken nämnde Dick Erixon idag en genomgång av Piratpartiets politik. Bland annat...
"...att man föreslår att om någon försöker 'väcka talan på upphovsrättslig grund 'mot någon där gärningen inte ingår i en näringsverksamhet ska dömas för 'försvårande av kulturspridning' till fängelse i högst två år."
PP föreslår alltså en tankebrottslag som ger fängelse. Att oseriösa stollar som piratpartisterna fick bred sympati och mandat i Europaparlamentet, säger det något om vår samtid? Kanske att grad av komplexitet i politiken ökat, där frågor hur som helst kan bli politik, eller kanske att politisk debatt är ytlig?

Ansvar för detta ligger nog delvis hos journalister, men även hos politiska kommentatorer. Mitt bidrag i FRA-debatten bl a detta, och det hjälpte ju (inte).

Relaterat i Twingly-media: DN, AB
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Comments

One response to “Piratamatörer och säkerhetspolitisk skada...”

Anonym sa...
5 augusti 2010 22:26

"Vilken myndighet får inte beställa signalspaning av FRA?"
Egentligen är det alla, men det är bara vissa som direkt får beställa signalspaning.
T.ex får en myndighet be Försvarsmakten göra en sökning åt dom.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.