Synovate, SD och PI/Avpixlat

Vet inte om detta är intressant. Finner själv inte att återgivande av det dåliga är direkt uppbyggligt.

Nåväl. Kikade efter Synovates opinionsundersökning, där SD noteras på oförändrat 5.1 procent, in på Avpixlats post om den. Bland kommentarer som läsarna gett bäst betyg fanns då dessa:

"OM nu dessa siffror stämmer så nackdelen att S rasar är att M ökar. Inte för att jag fattar hur en sosse går över till moderaterna, MP eller V ligger väl närmre till hands då. Så jag tror inte mycket på dessa blaj-blaj-undersökningarna."


"SD:s siffror borde vara det fem-dubbla tycker JAG."


"SD 5,1%....Dagens skämt. 8,1% är det minst nu. Det är jag övertygad om. Och 10% snart. Och till valet 2014 kommer SD vara 3e största parti med råge. Kämpa på nu SD.
Synovate borde byta namn till Blindovate."

Avser inte att kommentera på Avpixlat. Påpekade tidigare på PI att ett problem för mig och andra med SD är politiker lutande åt högerextremism, men fick utan argument läsare emot mig (ingen vågade hålla med?) och raderades samt blockerades av PI från att kommentera. Detta skedde om man kritiserade SD:are, t ex en som sa att invandrare har kriminell gen samt återgav PI:s beskrivning av "zigenare" som "förtärande gräshoppssvärm". (SD:aren kom undan med uttalandena men fick avgå efter att ha beskyllt Expo och frimurarna för Breiviks attentat, där han även menade att Breivik var extrem då han uttalat sig för norske krigshjälten Max Manus som under kriget var "tyskfientlig" (sic!).)

SD:ares ovilja att diskutera galenpannor och extrema (senast Cornelia Dahlberg) torde permanenta och förstärka problem. Istället motattack, som lär förstärka identitet som avvikare. Är extremism och amatörmässighet SD:s karaktär är det inte självklart ett problem. I så fall söker man föra in det i politiken. Då lär SD stanna i växten.

Självklart finns SD-politiker som inte står för det jag nämnt, men sällan intresse att diskutera det.


PS. Såg att en hockeyspelare kallat någon "jävla zigenare" och tänkte att PI/Avpixlat bidrar till åsiktsklimatet. Idag menar Avpixlat att medias nämnande av det är skandal.PPS. PI gav för några månader sen instruktioner till sina läsare för twitter-debatt. De kallas där "PI-troll" och dominerar taggen #svpol med gnäll på invandring/invandrare som orsak till alla problem. Bland mer vältaliga finns nu öppna rasister:


Beträffande Avpixlat-bloggpost länkad i denna tweet uppstod, ta i trä, en smärre läsarstorm i kommentarsfältet.


Andra bloggar om: , , , ,

Comments

One response to “Synovate, SD och PI/Avpixlat”

Cello Jr sa...
1 november 2011 15:22

Tyvärr är det inte lika intressant som detta: att svenska massmedier tiger om våldtäktsvågen i Oslo.

49 våldtäkter hittills i år. Pepparsprejen tar slut och kvinnorna vill beväpna sig med knivar.

Svenskor åker inte ont anandes till Oslo, fast de borde bli varnade.

Naturligtvis är detta invandringsrelaterat. Som vi vet se'n tidigare, då Gudmundson försökte påpeka det.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.