Mångkulturpolitik via religiösa representanter radikaliserar -- Sandelin och Arnstberg i GP

Bra debattartikel i GP, av Karl-Olov Arnstberg (professor i etnologi) och Gunnar Sandelin (socionom och journalist): "Muslimska domstolar på frammarsch i väst"

Artikeln nämner rättighetsaktivisten Maryam Namazie. Hennes åsikter tycks inte olika de Kenan Malik och andra ofta liberala debattörer med rötter i vänstern har; dels varnar hon för att mångkulturpolitik som går muslimer som grupp till mötes via representanter radikaliserar, men kritiserar även ordet islamofobi. Nämnde här hur Malik visar att begreppet saknar relevans. Namazie anser att det (citerar artikeln) "bereder väg för islamistiska krafter".

Fick se detta klipp med Namazie (uppladdat av Snaphanen), där jag hör hur hon från 13:25 talar om risken av att tysta kritik av islamismens hotande värderingar, nämligen att det tystar människor medan högerextrema tar över frågan. Håller med henne om att det är fel att samarbeta med högerextremister. (Är förstås klokt att när man stöter på dem visa varför deras politik -- rasism, totalitarism mm -- är fel.)Andra bloggar om: , , , , ,

Comments

No responses to “Mångkulturpolitik via religiösa representanter radikaliserar -- Sandelin och Arnstberg i GP”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.