Caldwell om invandring i Europa (II) -- europeisk debatt

Lovade ge stoff medan jag läser Caldwell. Här ett stycke om europeisk invandringsdebatt.

Låt mig först nämna den respekt och beundran för islam och islamisk kultur som Caldwell gav uttryck för i förra postens C-SPAN-intervju. Han betonar dock att islamisk kultur inte är en europeisk kultur och delar där Ayaan Hirsi Alis syn.

På sidan 18 ger Caldwell exempel på att debattörer hävdar att problem inte beror på invandringen utan på brister i politik, där varje land har sina problem att rätta till. Han påpekar dock att problem och diskussion är likartad i alla länder:

Alla länder har samma minskande befolkning. Alla länder gör samma diagnos på utmaningar med deras invandring och för fram samma ekonomiska politik. När den kristdemokratiska politikern Rita Süssmuth 2001 publicerade en oberoende immigrationskommissions slutsatser och sa att Tyskland behöver 500 000 immigranter per år för att upprätthålla sin åldersbalans skrev demografen Gunnar Heinsohn sarkastiskt men korrekt: "Nu har alla OECD-länder, och även de slaviska länderna i östra Europa, sina egna Süssmuth-rapporter. Samtliga deklarerar modigt, ignorerande de övriga, villigheten att ta emot kvalificerade och lättassimilerade high tech-genier i allt större antal." Alla länder följer ungefär samma strategi för att assimilera islam, där muslimska påtryckargrupper befordras som pseudostyrelseorgan där man hävdar att man därmed framkallar ett islam som är en reflektion av europeiska värderingar snarare än vice versa. Detta är den drivande idén bakom Conseil français du culte musulman, Italian Consulta och German Islamkonferenz (om än i mindre grad), samt bakom Storbritanniens ej namngivna misslyckade försök att förmå ledarna i Muslim Council of Britain att avge mer moderata uttalanden. En journalist som reser från land till land kan till och med höra samma invandringsskämt och -vitsar. Fransmän är lika imponerade av slagfärdigheten i sin klagan över import av radikala imamer från "Londonistan" som italienare är när de klagar över oroligheter i sitt "Cremonistan" (Cremona).Övriga Caldwell-poster:
* Chris Caldwell om invandring i Europa
* Caldwell om invandring i Europa (II) -- europeisk debatt
* Caldwell om invandring i Europa (III) -- arbetskraft?
* Caldwell om invandring i Europa (V) -- syn på islam
* Caldwell om invandring i Europa (VI) -- citat om muslimsk lobbying
* Caldwell om invandring i Europa (VII) -- islam och religionskritik
* Caldwell om invandring i Europa (VIII) -- moderata muslimer


Relaterat i media: BLT, AB, SMP, HD, DN
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Comments

3 Responses to “Caldwell om invandring i Europa (II) -- europeisk debatt”

Ikonoklast sa...
18 mars 2010 13:05

Hej Magnus,

glad att du tar upp Caldwell.

Mark Steyn skrev i kanadensiska MacCleans om samma bok och erkände sin egen rädsla att tala om invandringsreduktion.

Vidare skriver han att vi hittar på vilka ursäkter som helst (demografiska, ekonomiska, humanitära) för att slippa det.

Han berör även Sverige, som inte har en kolonial historia att skylla på.

We can't talk about immigration.

18 mars 2010 19:52

Tack för kommentaren, Sweden Watch. Kollar nog upp Steyns när jag får tid. Det där med att stor invandring motiveras med allt är en grej Caldwell tar upp mycket övertygande.

18 mars 2010 19:53

Jaha, nu såg jag att du länkade. Tackar!

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.