Caldwell om invandring i Europa (IV) -- missnöjes-utvandring

Översatte detta ur Caldwells bok (som följde ett avsnitt om att välfärdssamhällen skapas och legitimeras i homogena samhällen):

"Ett annat problem rör mobilitet. Det antas att invandring stöter mobila nykomlingar mot den bofasta ursprungsbefolkningen. Det gör den, men bara tillfälligt. Ursprungsbefolkningen är mer mobil än den verkar. Migration triggar sekundärmigration. Sociologen Roger Brubaker kallade detta i en essä 1998 för "migrations of ethnic unmixing". Trots all högstämd bedyran om värdet av diversitet tenderar människor att fly den. I ett sammanhang av desegregation i USA på 1960-talet fördömdes sådan migration som "white flight", och sekundärmigranter bespottades som rasister. Men vita är inte enda rasen som genomför sådan migration och ras är bara en möjlig orsak till den. Som tidigare nämnts förstörde ankomsten av irländare till Boston den protestantiska kulturen i en av protestantismens viktigaste städer i historien. Förstörelsen inträffade inte endast för att irländarna anlände, utan även då New England Yankees valde att inte bo i en stad som drevs av irländare och som blev allt mer våldsam och korrupt. Som Oscar Handlin noterade levde endast hälften av anhöriga till Bostonbor 1920 i staden 30 år senare. Invandring generellt, och i synnerhet muslimsk invandring, har potential att trigga sådan flykt i Europa."Övriga Caldwell-poster:
* Chris Caldwell om invandring i Europa
* Caldwell om invandring i Europa (II) -- europeisk debatt
* Caldwell om invandring i Europa (III) -- arbetskraft?
* Caldwell om invandring i Europa (V) -- syn på islam
* Caldwell om invandring i Europa (VI) -- citat om muslimsk lobbying
* Caldwell om invandring i Europa (VII) -- islam och religionskritik
* Caldwell om invandring i Europa (VIII) -- moderata muslimer


Andra bloggar om: , , , , , ,

Comments

One response to “Caldwell om invandring i Europa (IV) -- missnöjes-utvandring”

Ikonoklast sa...
30 mars 2010 12:20

En pendang till "white flight" är det fenomen jag själv iakttog på en Ölandssemester sommaren 2003. Inte en enda invandrare! Samma sak med konserter med Bruce Springsteen, Rod Stewart, Neil Young, REM, Bob Dylan, Black Sabbath, etc.

Övervägande liljevit publik.

Samma sak när jag gick på bio och såg Sagan om Ringen i mellandagarna när det nu var - 2002? 2003?

Från garaget till biografen var 80-90 procent av alla människor vi mötte visuella invandrare, emedan publiken på bion var 98 procent vit, om inte till hundra procent.

Det är märkliga etno-kulturella fenomen eller hur?

Kevin MacDonald, av John Derbyshire utnämnd till "Marx of the anti-Semites", har kallat detta fenomen "Implicit Whiteness" om den nästan helvita publiken på countrymusik-festivaler och Nascar-evenemang.

Framhåller detta enbart för att jag inte varit ensam om att göra dylika iakttagelser. Inte för att jag är antisemit, vilket Magnus en gång misstänkte. ;-)

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.