Väl genomförd bloggmarkering av anti-Bildt-drev

Journalister på SvD har en "nyhet" om att Bildts tid som minister präglats av deras egen kritik mot honom, och det har de iofs rätt i.

En alldeles utmärkt och upplysande insats i bevakningen av den så kallade journalistiken kring Bildtaffären har Stefan Olsson stått för, där han mailats av journalister och redovisat sin korrespondens. Läs t ex

Jag litar på Bildt,
Siffrorna Expressen aldrig kollade,
Per Svenssons högfärdshosta och
Expressen svarar (om de felaktiga siffrorna).

Nattväktarstaten skriver att bloggosfären som en fjärde makt nu visar sina muskler för journalister och tidningsredaktioner. Detta, typ, i sina egna ögon så perfekta och elegant åsiktsdompterande redaktionessläkte. Se även Erixon om Bildts förskräckliga PPM-fond eller No size fits all, som oroar sig över Per Svenssons kopplingar till oljeindustrin.

Men i själva verket är det tekniken som nu möjliggjort bloggarnas betydelse. Bloggen Bent skriver bra om den nya intressanta mediesituationen med Twingly.


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Replik till Bloggen Bent -- om hot och åsiktsförtryck.

Apropå SvD:s artikel om Sverigedemokraterna gav jag just hos centerpartisten Björn på Bloggen Bent en kommenterar som med exempel och goda argument försöker belysa vad jag anser vara missförstånd, okunnighet och djup fördom. (I detta missförstånd ligger naturligtvis också ett närmast religiöst ideal om fri invandring och att kulturer ska leva sida vid sida i harmoni i ett liberalt mångkulturellt samhälle, vilket är en åsikt som -- likt religiösa åsikter -- när den ifrågasätts leder till ur demokratisk synpunkt osmakliga anklagelser om rasism; härmed har jag alltså sett till att skaffa mig epitetet rasist.)

Well. Den hysteriske Björn klistrar f ö etiketterna diktaturplanerande nazister på SD. Bara som en hint. Vilka etiketter skulle han inte kunna klistra på mig! :-/


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

F! spelar för galleriet i bidragskorruption...

Som påstås i DN lär FI inte alls upphöra att ställa upp i val. Deras åtagande gäller bara detta år, och andra uppgifter torde ingå i ett bidragsmygel som bloggen Friktion avslöjade här.

Expressen följde upp detta avslöjande.


Uppdatering: Även SvD har nu ett kort artikel. Med orden "ingen aning" utesluter inte Gudrun att, ehrm, "folkrörelsen" FI (som alltså av bl a en före detta FI-aktiv fick bidrag partier inte får ta emot) kommer att arbeta parlamentariskt vid nästa val. Så låter en korrumperad politiker. Gudrun svarar inte nej på frågan om FI är ett parti, utan säger att det är en folkrörelse som kan ta parlamentariskt initiativ; det kan väl enkelt undersökas. Visst var väl FI ett parti i sina stadgar och registrerat som ett sådant när bidraget gavs!?! (En FI-bloggare hajar tydligen spelet och avslutar en antydan om fusket med en ;-) smily. Vad annat var att vänta? En gnutta moral? Knappast.)


Andra bloggar om: , , , , ,

SSU. Tretusen nånting samt pensionärer.

Thage G i AB om sitt förhållande till en sekt:

"Socialdemokratins sido­organisationer rosar inte heller marknaden. SSU:s medlemsantal är nere i 4 000 (av vilka jag är en!)." -- Tage G Peterson, 72.



Andra bloggar om: , , ,

Muslimer motarbetar moskébygge

CBN News om den gigantiska moské som planeras att byggas i London.

youtube

(video uppdaterad 20080123 20100301)

Kort sammanfattning och reflektion:

Moskén byggs av en organisation, Tablighi Jamaat, som anses ha kopplingar till Al Qaida och den finansieras från Saudiarabien. Många moderata muslimer i Storbritannien är emot att den byggs och har aktivt arbetat mot den. De anser att den kommer att innebära hjärntvätt av muslimska ungdomar. Londons borgmästare är dessvärre en av de drivande och mest positiva.

Radikal islamism har enligt undersökningar ökat i Storbritannien, där nu en av fyra muslimer säger att de anser att bombattentatet i London var legitimt.

En, tycker jag, närmast självklar synpunkt som ges är att inga fler av Saudiarabien finansierade moskéer ska byggas innan Saudiarabien tillåter att en kyrka uppförs i deras land.

Uppförs moskén tror jag det innebär (ännu) en signal att britterna inte bryr sig om att muslimer inte integrerar i samhället, utan accepterar en parallellt växande arabisk islamisk kultur och samhällsbildning.


Andra bloggar om: , , , , ,

Tecken på uppvaknande?

En "slapp video-postning" i ett angeläget ämne. CBN-klippet (som postades på Youtube för några dagar sen) innehåller nog inget nytt för den som informerat sig vid sidan av mainstream media, men rapporterar ovanligt rättframt. I videon nämns bland annat judars mycket svåra situation i Frankrike och den avslutas med följande ord:
"Western Europe and Britain may have to choose between political correctness and the survival of its civilization."

youtube

(videolänk uppdaterad 20100301)



Uppdatering: Nyhetsinslaget i klippet ovan har Youtube raderat. Följande klipp visar protesterna vid den danska ambassaden i London:




Andra bloggar om: , , , , , , ,

Bra blogg om grisens år!

En suveränt välskriven, initierad och intressant bloggpost om grisens år av Blogge Bloggelito. Iväg och njut!

En nyhet att kinesiska myndigheter av hänsyn till 1-2 procent av befolkningen, nämligen muslimer, inte ska visa grisar i televisionen skrev jag förresten om här.


SvD och DN skriver också om grisens år...


Andra bloggar om: , , , ,

Intressant intervju!

Se den konservative brittiske filosofen Roger Scruton intervjuas av Johan Hakelius i Axess Television:

"Global Axess - Globaliseringen och terrorismen".

Intervjun innehåller sådant som: Kyrkan som juridisk person under lagen eller moskén som lag, betydelsen av politiska institutioner, nationen som juridisk person och dess funktion, mångkulturalism.


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Om frusna klimatåtgärder och utfrusna forskare

"HOUSE HEARING ON 'WARMING OF THE PLANET' CANCELED AFTER SNOW/ICE STORM

The Subcommittee on Energy and Air Quality hearing scheduled for Wednesday, February 14, 2007, at 10:00 a.m. in room 2123 Rayburn House Office Building has been postponed due to inclement weather. The hearing is entitled “Climate Change: Are Greenhouse Gas Emissions from Human Activities Contributing to a Warming of the Planet?”

The hearing will be rescheduled to a date and time to be announced later."

Denna lustiga incident från Drudge Report (se även SvD), och tips i en kommentar på Moderna Myter där f ö en delvis bra diskussion om issmältning, Björn Lomborg och klimatet förs!


Annat:

Stefan Olsson beskriver hur Greenpeace förtalar forskare.

Danne Nordling reflekterar kring teorins sannolikhet.

Washington Times skriver om en forskare (som arbetar kritiskt men inte ifrågasätter att mänsklig växthuseffekt existerar) säger sig behandlas som paria. En ledande klimatolog i en stat bekämpas av guvernören som vill ta ifrån denne dess position som klimatolog.
"There has been a broad, concerted effort to intimidate and silence them," said Myron Ebell, director of energy and global-warming policy at the Competitive Enterprise Institute. "It's the typical politics of the hard left at work. I think these are real threats."
En annan forkare som kritiskt synat rådande klimatforskning beskylls för att ta emot gåvor av Exxon-Mobil.

Detta är iofs inget nytt beteende, men att det verkar vara intensivt nu beror ju säkert på Al Gores film och klimatkatastrofkampanjen i våra medier. En slags anti-science-"warming"...


Andra bloggar om: , ,

Bruce Bawer prestigefullt nominerad!

New York-födde Bruce Bawers senaste bok har tills nyss inte nämnts i New York Times. Det krävdes en nominering till en av de mer prestigefyllda utmärkelser en författare kan få, men nu uppmärksammar man att "While Europe Slept" nominerats till National Book Critics Circle Award (wiki) och att det inte skett utan turbulens, där den i nomineringskommitténs som annonserade de nominerade under nomineringsceremonin anklagade Bawer för att syssla med rasism.

I NYT-artikeln nämns även framgångarna för bland annat Oriana Fallacis senaste bok, vilka dock förklaras med terrorattentaten i Europa. Vidare får i artikeln en muslim som inte ens läst Bawers bok(!) i en längre argumentation förklara att det inte existerar någon kulturell clash mellan väst och islam; att den är en myt (artikelns tes uttrycks i dess rubrik, att motsättningen endast existerar i böcker) . Bruce Bawer själv kommer endast indirekt till tals när det på ett misstänkliggörande sätt nämns att han inte tar tillbaka något av vad han skrivit på sin blogg.

Beträffande rasistanklagelsen understryks iofs att de i nomineringskommittén som fått detta epitet är rasande, men situationen beskrivs ändå rätt väl, t ex här:
J. Peder Zane, the book review editor and books columnist at The News & Observer in Raleigh, N.C., was on the eight-member committee that nominated Mr. Bawer's book. He said it "was not a contentious selection." Mr. Zane was furious at the way Mr. Weinberger used the nominating ceremony on Jan. 20 as a platform for his views. "He not only was completely unfair to Bruce Bawer," he said in a telephone interview, "he's also saying that those of us who put the book on the finalist list are racist or too stupid to know we’re racist."

(Hm... Påminner inte detta lite om åsiktsförtryck i andra sammanhang, t ex rörande avikande uppfattningar i den heliga miljöfrågan?)

Den 8:e mars offentliggörs vilka som får NBCC-utmärkelsen.



Amazon


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Afghanistan behöver västsoldater -- har cool klubbmusik

Till mina läsare: Jag ska inte hymla. Detta inlägg beror i hög grad på att jag sålt min själ ...ja, om inte åt djävulen så åt besöksstatistik-noja. En länk till SvD ger nämligen träffar. Vänsterkoftan/-bloggaren Jinge förklarar. Nåväl, jag tillför även en del eget...


SvD skriver alltså i dag om Afghanistan och att kanadensiska senatens försvarsutskott i en rapport hävdar att det behövs långt flera soldater i landet för att tackla de problem som finns där. Senatorerna talar klartext:
"Enligt vår uppfattning är det tvivelaktigt om insatsen ska kunna lyckas med tanke på de begränsade resurser som Nato för närvarande investerar i Afghanistan"

Detta är exakt i linje med vad jag hävdat om Irak sedan några år tillbaka. Redan 1:a november nämnde jag om de förstärkningar på bortåt 20000 soldater till Irak som Bush föreslog med råge i januari som en i och för sig positiv satsning, men delvis bara kompenserande trupper som lämnar. (Beträffande Irak har även vettigt folk i socialistinternationalen krävt större militär närvaro i Irak och sett realistiskt på situationen; se bloggpost.)


Men för att inte bli alltför grå, utan lätta upp stämningen lite och göra det på temat Afghanistan så slänger jag in en video med Burka Band. En afghansk tjejgrupp som numera är splittrad; en medlem åkte till Pakistan, medan en annan har ett vanligt arbete. Kvinnan får arbeta och musik leder inte till döden längre, tack vare FN. 9 av 10 afghaner är även positiva till utländska närvaron och 3 av 4 är positiva till USA (källa). (Synd att detta positiva gör så många i vänstern sura.)

Här ett skönt ska-beat för vilken klubb som helst!

Youtube

(Videolänk uppdaterad 201000805)


Andra bloggar om: , , ,

Pippi på mynt ...eller kanske kyrkotvång?

Minns ni talibanerna och buddastatyerna i Afghanistan? Gudrun Schyman vill nu ta bort kungen på de svenska mynten och motiverar sitt förslag med att kungen inte är en bra symbol för Sveriges demokratiutveckling (SvD, DN). Schyman och Republikanska föreningen föreslår att istället ha Pippi Långstrump på våra mynt!



Nu är det ju bara så att de flesta nya som gamla demokratier råkar ha kvar sina gamla statschefer, d v s sina kungar, sultaner med mera. Dessa har medverkat till demokratiutvecklingen och bidragit till att göra den stabil. En följd av Schymans förslag är ju vidare att en nationell symbol försvinner från våra mynt.

Ett annat politiskt förslag om hur en svensk institution ska vara utformad kom samtidigt från Sverigedemokraterna. Man vill inte ta bort utan snarare tillföra något. Man föreslår nämligen att skolavslutningar obligatorisk ska hållas i kyrkan. Detta är naturligtvis inte något liberalt förslag utan ligger snarare åt det kommunitära hållet. Det är som Schymans förslag intressant såsom förslag men går så att säga i motsatt riktning. Här avser förslaget att leda till att nationskänslan stärks, där kyrkan lyfts fram som symbol för svensk kultur. Kanske lite på samma sätt som kristendomens grund för västlig demokratiutveckling och etik används i skolans styrdokument?

Apropå Schymans motivering, att kungen inte representerar svensk demokratiutveckling, är det förresten svårt att inte reflektera över att den socialism Schyman representerar sannerligen inte är en bra symbol för demokratiutveckling. Att köpa ett radikalt förslag från en socialist -- syftandes till att osynliggöra en av vår nations institutioner -- är knappast att slå ett slag för demokratin.


Uppdatering: Två mycket bra inlägg för skolavslutningar i kyrkan: Stig-Björn Ljunggren och Stefan Olsson.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Hur Många Muslimer När Jag Blir Stor? Demografi-klur igen...

[UPPDATERING: Beräkningen här ger inte helt korrekt resultat. Tillväxt av invandrargrupper underskattas nog, men bortsett från det är beskrivna utgångspunkter och principer riktiga. Tendenser och kommentarer i övrigt är nog relevanta men jag vill hänvisa till min senaste demografi-post.
/ Vänligen, Magnus]


Uppföljning på tidigare demografiposter, här och här.

Jag kan fortfarande nästan inget om demografi men detta kan ju vara kul läsning för det, eller kanske just därför?! ;-) Om det finns några stora fel hoppas jag den som ser dem "hojtar till" i en kommentar! Underskattar jag t ex den demografiska betydelsen av invandringen? (Något jag antar jag missat är en något högre dödlighet, som andel av befolkningen, för den äldre gruppen etniska svenskar än för den yngre gruppen invandrare. Det är möjligt att redovisade framtida förändringar i och med denna miss är i underkant, om nu inte andra överdrifter kompenserar...?)

Hoppas även att detta är en någorlunda neutral post. Det är i alla fall min önskan. Jag betonar exempelvis att gruppindelningen inte speglar verkligheten. Dock kan man inte heller komma ifrån att kulturella skillnader och spänningar existerar, vilket naturligtvis är en orsak till mitt spånande.

Sedan kanske någon anser att det inte är neutralt att alls ta upp en fråga, eftersom att den fråga man tar upp bygger på ett val (vilken fråga man än tar upp väljer man ju att ta upp just den; nämen oj!), men sådan kritik sk*ter jag faktiskt i; jag tar förmodligen upp denna sak bland annat på grund av att denna fråga inte diskuteras av hänsyn till ickeneutrala s a s diskurser. Men jag tror även att det kan finnas ett särskilt värde i att belysa sådant som kan tänkas tystas ned av diskurser (med tanke på detta, se även Ayan Hirsi Ali-klippet i länken ett stycke ned).

Men orsaken till att jag började med detta demografipulande var att vissa påstod att muslimer kommer i majoritet i en del västländer inom en tidsperiod av några decennier. Jag ville helt enkelt falsifiera de osannolika påståendena, men var även nyfiken på vad dagens invandringsnivå kan tänkas innebära "etniskt demografiskt". Här är det naturligtvis inte irrelevant att särskilt beakta den s a s kulturella distans till oss som en del av senare års invandring har. Här urskiljer jag särskilt islamisk kultur vars andel av invandringen under senare år varit relativt stor. Jag konstaterar bara detta, utan att ta ställning till integrationsmöjligheterna (de är problematiska enligt t ex Ayaan Hisi Ali -- se 6:10 - 8:40 in i denna Agendaintervju -- men är enligt en del andra oproblematiska bara man inte kritiserar islam för hårt).


Nåväl. Har kompenserat för en faktor som fattades förut, nämligen hänsyn till att invandrare är yngre. Stora invandrargrupper sedan några decennier tillbaka (SCB) innebär ju en mycket s a s yngre åldersstruktur bland invandare. På samma sätt har etniska svenskar en s a s äldre åldersstruktur.

Så här...



Den större andelen unga människor har jag kompenserat genom att öka antal födda barn per kvinna med 20 procent hos invandrargrupperna samt minskat densamma med 10 procent för gruppen etniska svenskar. Vet inte om detta är rätt kompensation, men ...det är i alla fall något. Om 1 miljon invandrare kommer de kommande decennierna motsvarar ju dessa cirka 40 procent av alla invandrare, och härmed torde siffran 20 procent inte vara alltför hög. Subtraktionen för etniska svenskar bör inte heller vara orimligt då barn per kvinna minskat från nära reproduktionstalet till (*) cirka 0,4 under det (i dag 1,75 barn per kvinna).

Skevheten i invandrarnas åldersfördelning minskar naturligt med tiden, samtidigt som födelsetalen per kvinna minskar hos utomeuropeiska invandrare när nya generationer anpassar sig till villkoren i ett värlfärdsland. Därför antar jag att antal födda barn per kvinna på 60 år minskar successivt ner till 1,9. (Antal födda barn per kvinna är exempelvis mellan 5 och 6 barn per kvinna i Irak men under 2 i exempelvis Egypten (**). Mina endast gissade utgångsvärden -- 2,1 respektive 2,6 barn per kvinna -- är f ö bestämda med hänsyn till detta samt att födelsetalen i storstädernas förorter tillhör de högsta i Sverige.)

Enligt nedan ser då en fördelningen mellan svenskar och muslimska samt ickemuslimska invandrare ut under 80 år framåt. Invandringsnivå nära förra årets nettoinvandring, den högsta någonsin. (Beakta dock irrelevansen i gruppindelningen med tanke på den integration som sker mellan grupperna.)


Beräknat på dessa värden:
Årlig nettoutvandring av etniska svenskar: 5 000 personer
Årlig nettoinvandring av ickemuslimer / muslimer: 30 000 / 20 000 personer
Antal födda barn per etnisk svensk / ickemuslimsk / muslimsk kvinna: 1,75-0,15=1,6 / 2,1+0,42=2,52 / 2,6+0,52=3,12. För invandrargrupperna 60 år successiv minskning till 2,1. (Eftersom det var 20:e år invandrar 1 miljon personer och med tanke på den skevhet i åldersdemografin detta medför gissar jag att det kompenserande värdet 2,1 kring mitten av seklet motsvaras av i verkligheten 1,9 födda barn per kvinna.)

-

Samma data som ovan ger för 200 år följande bild (som inte är rättvisande, då kompensationen 2,1 för antal födda barn per kvinna i verkligheten sjunker, och i och med det att inte integration tas hänsyn till, att invandrare är invandrare i ett oändligt antal generationer o s v.)



Jag har inte kommenterat följderna av denna utveckling, utan den tänkte bara presentera den, att fundera på. Men när jag nu funderar på vilka möjliga reaktioner denna ändå rätt dramatiska prognos skulle kunna utlösa kommer jag att tänka på de unga (som har 60-70 friska år framför sig) och slås av vad en orsak till Sverigedemokraternas starka ställning bland ungdomar kan vara. Sverigedemokraterna är annars inte kul, där exempelvis SD-kuriren i veckan hade en positiv artikel om LePen. Men att ungdomars engagemang kan vara förklarligt, i den saken är det inte svårt att hålla jag med författaren Fredrik Ekelund. Jag tror att ickeextremistiska partier skulle behöva ta till sig Ayaan Hirsi Ali:s ord klippet ovan, alltså hennes råd 6:10 - 8:40 in i denna Agendaintervju (särskilt från 7:20). Att hålla invandringen på en inte lika hög nivå -- och i synnerhet begränsa den där inte ambition att bidra i samhället finns -- torde kunna åstadkommas genom att krav ställs. Det har erfarenheter visat (såsom ny holländsk immigrationspolitik eller vissa regler i Danmark). Krav som även lär underlätta assimilation och integration. Men alltså ännu ingen diskussion om detta i Sverige (och nu blev eventuellt inte denna post fullt så neutral som jag först hade tänkt mig -- men men...).


------------------------------------------------------------------

(*) Det genomsnittligt antal födda barn per kvinna som håller befolkningen på konstant nivå. OBS: Är för Sverige ~2,15 men i dessa beräkningarna 2,0. Detta ger naturligtvis ett fel (framför allt en för stor prognostiserad framtida befokning) men förändrar nog inte bilden i stort. Med tanke på simpelhet i övrigt nämner jag det bara.

(**) Enligt CIA World Factbook.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Meta-post om fungerande RSS-feed

Min gamla rss-feed verkar inte funka. Troligen en följd av migrering till nya blogger. Följande rss-feed verkar dock fungera.

http://magnusorerar.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss


Ligger annars lågt med bloggen nu. Försöker nog i någon sorts avvänjning leva ett "ickebloggare-liv". Funderar på att jämföra islam och islamism. Hur ska de definieras och hur ser gränsen mellan dem ut? Vad är skiljer dem åt och vad är förenande/oskiljaktigt hos de två? Dröjer kanske nån vecka eller så...

Ligger även efter med replik till signaturen "Zakk" på en denna kulturrevolution-post; avbröt skrivandet på en replik för några dagar sen men i helgen kommer svar. Kompletterande tankar och synpunkter om etanol kommer jag nog också att blogga, men poster om annat får ligga på is.

Gästbloggar om etanol på Argument

Jag fick äran att gästblogga på Arguments redaktionsblogg.


Undrars om han också har etanol i tankarna?




Andra bloggar om: , , , ,

Hängröv eller konservatism? Orerande metodologi

En "mellanpost" av tvivelaktig kvalitet.

Kulturrevolution -- en blogg som betraktas som rätt konservativ -- har ju haft framgång i bloggosfären. En ganska välförtjänt och stor framgång!

Nu är kanske den bloggen inte alldeles konservativ. Sebastian Weil är ju en av ett par mer liberala skribenter. I alla händelser talas ju ofta numera om konservatismens återkomst bland unga borgerliga -- ja, i alla fall bland de konservativa själva talas om en sådan. Man menar väl att en stark period av liberalism, kanske bland efter en framgångsrik frihetsfront och oraklet Johan Norberg, att den liberalismen nu tappar mark i en tid av konservativa vindar (i det 2000-tal som inletts av ondska och där nu även världens demokratiutveckling tycks gå i stå).

Livsstil och kläder är sånt som kulturrevolution vid sidan av politik har bloggat om. I Expressen tas upp att "hängröv", modet med brallorna halvägs nere och kalsongerna synliga, förbjudits i danska skolor. I det Danmark som vi i Sverige ju betraktar som så sverigedemokratiskt konservativt.

Då Expressens webbfråga är om elever ska få vara klädda som de vill slogs jag av tanken att detta kan vara ett lackmus-test på om är läsarna innerst inne konservativa eller liberala. Kort sagt: vilken ideologi avgick senast med segern i striden mellan liberaler och konservativa?



Efter att ha klickat "nej" blev jag egentligen förvånad av resultatet. Nu är det iofs liberalt att anse att privata skolor ska vara fria att ha egna regler, men är ändå inte detta, liksom stödet för Björklund, ett tecken på konservativa vindar?



Andra bloggar om: , , , , ,

Teori fastslagen utan att testas

Kärnfullt och tankeväckande från en läsvärd artikel av Timothy Ball, professor i klimatologi.
"I think it may be because most people don't understand the scientific method which Thomas Kuhn so skilfully and briefly set out in his book "The Structure of Scientific Revolutions." A scientist makes certain assumptions and then produces a theory which is only as valid as the assumptions. The theory of Global Warming assumes that CO2 is an atmospheric greenhouse gas and as it increases temperatures rise. It was then theorized that since humans were producing more CO2 than before, the temperature would inevitably rise. The theory was accepted before testing had started, and effectively became a law."

HAX tipsade.

Om någon undrar vad detta med obevisad växthuseffekt handlar om, läs gärna detta, detta eller detta av bloggare Danne Nordling.

Se gärna även denna film (5 delar).


Andra bloggar om: , , , , , ,

Skrupelfri anti-USA-propagandism i DN

Propaganda i DN, av TT-AP:
Annat var det 1982. Då hade den eldfängde och radikale Maurice Bishop makten i landet och styrde det stadigt åt vänster.

År 1982 angrep flyg och flotta från USA och ockuperade Grenada för att installera en tryggt liberal regering. Officiellt var orsaken att Grenada tänkte bygga en ordentlig flygplats för att hjälpa turismen på traven; USA kallade den en möjlig landningsplats för ryska militärflygplan.

Korrekt påpekar Johan Norberg:
...a lot of mistakes for such a short article. The invasion took place the year after, on October 25th 1983. And Maurice Bishop wasn´t in power when it happened. He wasn´t even alive.

Bishop (whose leftists policies consisted in never allowing democratic elections, cooperating with Cuba and supporting Soviet´s invasion of Afghanistan) was overthrown on October 19th 1982 by the Stalinist Bernard Coard who thought that Bishop was too democratic and market-oriented, massacred protesters and executed Bishop and his supporters.


Wikipedia om Grenada.


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Islamisering? Mångkulturellt kaos? Mera "excel-demografi".

Om problem och påfrestningar

Läste precis lite alarmistiska kommentarer om Sverige. T ex tidigare denna veckan på Infidel Bloggers Alliance. Från 2005 på Snapphanen en bloggpost om en upprörande händelse en dansk som jobbar som lärare på en Malmöskola fick bevittna. Vidare hittar jag exempelvis detta reportage från Fox News år 2005, men som i dag nog skulle kunna stå i vilken åtminstone skånsk tidning som helst, refererande till situationen i Malmö (där Ilmar Reepalu nu ber regeringen att tvinga andra kommuner att ta emot fler invandrare; Expressen)
MALMO, Sweden — Swedish authorities in the southern city of Malmo ... have been busy with a sudden influx of Muslim immigrants — 90 percent of whom are unemployed and many who are angry and taking it out on the country that took them in.

"If we park our car it will be damaged — so we have to go very often in two vehicles, one just to protect the other vehicle," said Rolf Landgren, a Malmo police officer.

Fear of violence has changed the way police, firemen and emergency workers do their jobs.

There are some neighborhoods Swedish ambulance drivers will not go to without a police escort. Angry crowds have threatened them, telling them which patient to take and which ones to leave behind.

Because Sweden has some of the most liberal asylum laws in Europe, one quarter of Malmo's 250,000 population is now Muslim, changing the face and the idea of what it means to be Swedish. Asylum seekers may bring spouses, brothers and grandparents with them. Civil servants say the city is swamped.

"You have 1,000 students in a Swedish school. How many are Swedes? Two," said Lars Birgersson, principal of the Rosengrad School.

Students arrive at age 10 or 12 from countries like Iraq, Iran and Lebanon with no knowledge of Swedish; some have never been to school at all and many classes require interpreters.

Still, more than half won't graduate.

"They are not a part of Swedish society, so to speak. It is difficult for them to get inside society," said Torsten Elofsson of the Malmo Police Department.

However, they are the most rapidly growing segment of Swedish society — outsiders who are already inside, posing a challenge to legendary Swedish tolerance that has now been stretched to the breaking point.

Malmo's main mosque was recently set ablaze by arsonists. When firefighters arrived on the scene, they were attacked by stone throwers.


Demografi-klur

Tydligen oroas vissa i omvärlden för att Sverige ska bli ett land som islamiseras, men hur troligt är det? För nån vecka sedan bloggade jag ju ett par grafer på hur andelen etnisk svensk befolkning respektive invandrare, dels muslimer och dels ickemuslimer, skulle kunna utvecklas under detta sekel.

[UPPDATERING: De beräkningar som gjorts för graferna nedan är inte korrekta. Tillväxten av invandrargrupper underskattas nog, men bortsett från det är beskrivna utgångspunkter och principer riktiga, liksom tendenser och kommentarer i hög grad är relevanta. Vill dock hänvisa till min senaste beräkning. /Magnus]

Har förbättrat beräkningen lite, men modellen tar dock ännu inte hänsyn till hur födslotalen hos invandrarna på grund av deras lägre genomsnittsålder bör vara högre samt dödligheten något lägre. Detta bör ge ett fel, en underskattning av tillväxten hos de två kategorierna med invandrarbakgrund. Fortfarande är antal födda barn per kvinna i invandrargrupperna godtyckligt valt, men ändå utifrån indikationer i SCB:s statistik för förorter. Vidare motsvarar i beräkningen 2,0 barn per kvinna reproduktionstalet (d v s antal födda per kvinna vid oförändrad befolkningsstorlek), medan det i verkligheten är närmare 2,2 barn per kvinna. Vidare förutsätts att en livstid är 80 år samt att en helt jämn åldersfördelning råder inom samtliga grupper. Vidare gäller att grupperna betraktas som helt isolerade från varandra över tiden, d v s förhållanden mellan grupper anses inte ske här, vilket naturligtvis innebär att själva beräkningsresultatet har ett ...s a s avstånd till verkligheten och därmed inte är helt relevant.

Den numerära utgångspunkten för valda befolkningskategorier har bland annat utgått från uppgifter i SCB:s senaste demografirapport och lagt på 7 450 000 etniska svenskar, 1 200 000 ickemuslimska invandrare samt 350 000 muslimska invandrare, totalt 9 000 000 personer. Antal muslimer är valt mellan den lägsta och högsta uppgift jag sett (där den högsta uppgiften, 450 000, angetts av Sveriges Muslimska Förbund medan den lägsta uppgiften, högst 300 000, bland annat har nämnts i P1-programmet "Människor och tro").

Att jag som "hög invandringsnivå" väljer 30 000 ickemuslimska respektive 20 000 muslimska invandrare bygger på det förra årets rekordhöga invandring som ser ut att bli minst lika stor i år, där bland annat nettoinvandringen (invandring minus utvandring/"återvandring") från Afrika och Asien var drygt 31 000 personer, där många kommit från islamiska länder. Så här ser den utomnordiska nettonínvandringen ut för år 2006:

13000 EU25 utom Norden
9600 Europa utom EU25 och Norden
6900 Afrika
24200 Asien
100 Nordamerika
1600 Sydamerika
100 Oceanien
1800 Okänt/statslös

57300 SUMMA utomnordisk nettoinvandring

Som "låg invandring" här jag valt en nivå som något drygt kan sägas motsvara den Danmark hade förra året, cirka 7000 personer. Nämligen 15000 personer, fördelat på 5000 muslimer och 10000 ickemuslimer. Andel muslimer av invandrarna saknar jag dock statistisk grund för, utan har endast gjort en ren gissning baserad på dagens invandrares ursprungsländer.


Att jag som "hög utvandring" valt 10 000 etniska svenskar beror dels på att detta motsvarar de senaste två årens ovanligt höga nettoutvandring av etniska svenskar (d v s inte första eller andra generationens invandrare) samt att det vid en ganska hög andel invandrare i samhället tycks finnas ett samband mellan andel invandrare och flytt av ursprungsbefolkningen. Detta har vi ju sett i exempelvis östra Tyskland eller i våra svenska förorter. Jag väljer vidare den lägre nivån 5000 personer vid "låg invandring" då den nivån motsvarar ett genomsnitt av det senaste decenniets nettoutvandring. Jag utgår alltså från att utvandring på grund av missnöje med andel invandrare i dag inte är nämnvärd (d v s att senaste decenniets mellan 1500 och 9500 utvandrade är normal i en internationell ekonomi), men även att en hög invandring kan generera en högre utvandring. (Dock tas här inte hänsyn till dynamiska förändringar, vare sig beträffande en växande utvandring som följd av hög andel invandrare eller sådant som en ökad anhöriginvandring, utan in- och utvandringstal är konstanta.)


De fyra prognoserna nedan är följande:

1. Hög in-/utvandring samt höga födslotal hos invandrare.
2. Låg in-/utvandring samt höga födslotal hos invandrare.
3. Hög in-/utvandring samt låga födslotal hos invandrare.
4. Låg in-/utvandring samt låga födslotal hos invandrare.


Viktigt: Tillväxten hos invandrargrupperna i förhållande till befolkningsutvecklingen för etniska svenskar är i denna undersökning på ett par sätt underskattad. Nämligen genom att åldersstrukturens påverkan på födslotal inte har tagits korrekt hänsyn till samt att det verkliga högre reproduktionstalet -- än det som beräkningarna utgår ifrån -- får relativt större betydelse för gruppen etniska svenskar och för denna grupps minskning. Detta eftersom denna grupp är större samt saknar tillskott från invandring.

Observera: Jag kan egentligen inget om ämnet demografi (men är hygglig på matematik), så vill ni veta något vetenskapligt riktigt och korrekt demografi, läs typ Wikipedia (demografi, Sveriges demografi), som nämner en prognos för befolkning som helhet, eller en bok i ämnet... Poängen med beräkningarna här var att på ett förenklat sätt få en uppfatting av hur olika invandring och olika födslotal påverkar den demografiska utvecklingen med avseende på etnicitet.

--------------------------------------------------------------------

Prognos 1

Kommande 80 år med in- och utvandringsnivåer nära dagens svenska. Använda värden:

Årlig nettoutvandring av etniska svenskar: 10 000 personer
Årlig nettoinvandring av ickemuslimer / muslimer: 30 000 / 20 000 personer
Antal födda barn per etnisk svensk / ickemuslimsk / muslimsk kvinna: 1,72 / 2,1 / 2,6 ("högt")



Funderingar:
En ganska dramatisk förändring där etniska svenskar kommer i minoritet omkring år 2075. Muslimerna passerar 15 procent av befolkningen och torde under denna tid kunna bli en erkänd officiell religion i Sverige, vid sidan av kristendomen. (Men med de progressiva ärkebiskopar vi har och har haft tror jag iofs att islam kan bli officiell religion när som helst...) Jag tror dock inte att denne snabba förändring kan ske med önskvärd integration. Ergo: Invandringen måste begränsas.

Notera även att den kraftiga minskningen i gruppen "etniska svenskar" (cirka 2,6 miljoner personer) i första hand beror på låga födelsetal (utvandringen i exemplet är 800 000 personer). Observera även att det låga födelsetalet i verkligheten skulle ge en än mer dramatisk befolkningsminskning, än dessa 1,8 miljoner människor, eftersom reproduktionstalet egentligen ligger närmare 2,2 barn per kvinna. En beräkning ger då att minskningen exklusive utvandring blir 2,9 miljoner personer (från 7,5 miljoner till 5,6 miljoner personer). På samma sätt sker en minskning av tillväxten i invandrargrupperna, men förhållandet mellan etniska svenskar och invandrare blir ändå större än i den här grafen (då tillväxten hos invandrargrupperna mest beror på invandring). Den totala befolkningen kommer istället för att öka att vara relativt konstant.

--------------------------------------------------------------------

Prognos 2

Kommande 80 år med invandringsnivå nära dagens danska. Använda värden:

Årlig nettoutvandring av etniska svenskar: 5 000 personer
Årlig nettoinvandring av ickemuslimer / muslimer: 10 000 / 5 000 personer
Antal födda barn per etnisk svensk / ickemuslimsk / muslimsk kvinna: 1,72 / 2,1 / 2,6 ("högt")



Funderingar:
Även här måste nämnas att minskningen av etniska svenskar torde vara större

Som ni ser sker det även en stor förändring här under kommande 80 år, men frågan är om inte denna förändring är långt mer hanterbar med avseende på försvar av vår kultur och -- frågan som föranledde denna lilla undersökning -- undvika en slags islamisering där krav från islam blir oss övermäktiga. Att Kina, med endast har cirka 1,6 procent muslimer, förbjuder visning av grisar under grisens år (se denna post) visar ju på problemets existens. Sålunda tror jag att integration här är möjlig, men endast om majoritetssamhällets värderingar och kultur står i förgrunden för en integration i hög grad baserad på assimilation. Att "av snällhet" kompromissa med majoritetskulturen, dess värderingsgrund och regler, tror jag skulle riskera lösa upp samhällsgemenskapen men kanske även skapa misstro mot invandrare som särbehandlas.

Med tanke på att reproduktionstalet i verkligheten är högre än 2,0 barn per kvinna kommer Sveriges totala befolkning att minska med cirka en miljon människor mer än vad grafen anger.

--------------------------------------------------------------------

Prognos 3

Kritik jag förväntar mig på första prognosen (den med hög invandring) är att antal födda barn per kvinna är för stort för invandrare. Om så är fallet lär det dock kompenseras -- i synnerhet inledningsvis -- av att invandrarna i snitt är yngre och därmed föder flera barn per invånare än etniska svenskar. (Svenskar med en s a s negativ demografisk utveckling.)

Så för att helt gardera mig lägger jag till följande prognos, med färre barn per kvinna hos invandrare. Om födslar per kvinna här är mer realistisk innebär nog ändå tidigare nämnda kompensation för att invandrare är yngre att en någorlunda realistisk utveckling snarare ligger någonstans mellan denna prognos och "prognos 1".

Kommande 80 år med in- och utvandringsnivåer nära dagens svenska. Använda värden:

Årlig nettoutvandring av etniska svenskar: 10 000 personer
Årlig nettoinvandring av ickemuslimer / muslimer: 30 000 / 20 000 personer
Antal födda barn per etnisk svensk / ickemuslimsk / muslimsk kvinna: 1,72 / 1,9 / 2,2 ("lågt")



Funderingar:
Demografiutvecklingen här, med faktiskt måttliga födslotal för invandrare, torde visa att vi inte klarar av dagens invandringsnivå. Invandrarna fördubblas här i antal på 35-40 år medan andelen etniska svenskar passerar under halva befolkningen om cirka 80 år. I och med att Sverige redan har enorma integrationsproblem (kanske störst i Europa), och att möjligheten att upprätthålla ett stabilt majoritetssamhälle kan tänkas vara osäker med ökningen av andra kulturer enligt denna prognos (med låga födelsetal hos invandrare), tror jag att riskerna med dagens invandringsnivå måste tas på allvar. Det bör innebära att invandringen måste begränsas.

Med tanke på att reproduktionstalet i verkligheten är högre än 2,0 barn per kvinna kommer Sveriges totala befolkning istället för att öka att vara relativt konstant.

--------------------------------------------------------------------

Prognos 4

Kommande 80 år med invandringsnivå nära dagens danska. Använda värden:

Årlig nettoutvandring av etniska svenskar: 5 000 personer
Årlig nettoinvandring av ickemuslimer / muslimer: 10 000 / 5 000 personer
Antal födda barn per etnisk svensk / ickemuslimsk / muslimsk kvinna: 1,72 / 1,9 / 2,2 ("lågt")



Funderingar:
Detta är alltså en demografisk utveckling som motsvarar vad "en dansk politik" skulle ge om vi för invandrare använder relativt måttliga födslotal.

Med tanke på att reproduktionstalet i verkligheten är högre än 2,0 barn per kvinna kommer Sveriges totala befolkning att minska med cirka en miljon människor mer än vad grafen anger.

--------------------------------------------------------------------

Slutsatser

Muslimer tycks på en mannaålder att som andel av befolkningen och i antal komma att öka antingen en och en halv gång (prognos 4) eller med en åttafaldig ökning (prognos 1), och utvecklingen beror framför allt på hur restriktiv invandringspolitik vi har. En islamisering i betydelsen att muslimer kommer i majoritet under närmaste mannaålder tycks alltså inte vara fallet, men då problem finns redan med relativt små muslimska minoriteter (såsom nämnda exempel i Kina) ska man nog inte utesluta stora risker med en långt större muslimsk minoritet än den vi har i dag. (**)

Beträffande prognoserna med hög invandring (1 och 3): En situation där etniska svenskar inom en mannaålder kommer i en slags minoritet, bör kunna ses som ett slags "fullskaleexperiment" vilket borde diskuteras öppet och kritiskt och därefter, om man nu skulle välja det, söka undvikas. Ett undvikande kan sannolikt endast ske genom en mer restriktiv invandringspolitik.

Ytterligare en reflektion är det kraftiga fallet av den etnisk svenska befolkningen och att det borde vara viktigt att fokusera på barnafödande där familjepolitik och en positiv syn på barn borde vara en nyckel!


-

(**) Medan detta skrivs hörs prästen på radiogudstjänsten, efter en predikan om öppna dörrar och inneslutande, avsluta sin bön med "allah akbar" -- *SUCK*! (Uppdatering: Se vem "prästen" var i kommentar.)


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Reflections on en vresig lördagsmorgon

Kurt Lundgren noterar att Aftonbladets Lena Mellins statsvetenskapligt och juridiskt riktiga bedömning, att Danielssonaffären kan vara "årtiondets politiska skandal". Det är ju inget överdrivet konstaterande. På TV8:s Adaktusson (se programmet via webb-TV i övre menyn! Programmet mycket sevärt!) ansåg ju självaste Anders Milton att det som skedde i den förra regeringen mycket väl kan vara något som måste betecknas korruption.

Jan Kallberg noterar den senaste nyheten i denna affär (om det nu var en nyhet i affären?), nämligen att Lars Danielsson ska skriva en bok -- bli författare (SIC!) -- och kommenterar:
Jag säger ingenting. På medeltiden hade Lars Danielsson halshuggits och steglats.

Själv noterar jag att ingen av de fyra största tidningarnas webb-sajter -- vere sig SvD, DN, Expressen eller Aftonbladet -- har Danielsson-affären på "hemsidelöpet". Miljö-skriket och att Anders Borg har rest för 9000 kronor mera än om han hade haft en lägenhet i Stockholms innerstad är sådant som är de stora skandalerna nu.

Korruptionsaffären verkar vänsterjournalist-kadern ha begravt. Noterar att det nya talkshow-programmet i P1 med vänster- och Ekotjournalisten Jesper Lindau, som enligt programinformation (fanns tidigare; nu bara detta) skulle ge sina personliga synpunkter på skeenden i samhället (Fri radio? Objekivt enligt sändningstillståndet?), att detta program hittills endast fokuserat på Danielsson som författare och då intervjuades Göran Greider där slutsatsen av det hela blev att en del sossar som blir författare blir inte bra författare, nämligen höger-sossar... PLONK! (Danielssons egentliga brott är alltså att han är för mycket höger... jeeee!!!!!)

Hjälp! Förflytta mig till nåt land med rättskänsla och schysta medier! Får väl försöka stå ut genom att hålla på med bloggandet -- även det terapeutiska bloggande som denna bloggpost antagligen är :-/.

Gardebring har förresten en bra analys av Mona, med uppgifter som inte medierna drivit alls. De är ju så upptagna med att försvara politiker i vänsterblocket och anklaga alliansens politiker för varenda nullitet och ickehändelse!


Howdi-howdi och trevlig helg!


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Kan domen i Fittjamordet bidra till anarki?

Mordet på en 47-årig familjefar, uppenbarligen genomfört i en välplanerad attack av fyra ungdomar, som jag nämnde i bloggposten "Ett hedersmord i det fördolda?" gav i veckan det låga straffet 6 månaders sluten psykvård för mördaren samt satte övriga inblandade på fri fot (DN).

Robstens blog kommenterar detta fall.

DN:s Ulrika By hade i onsdags en mycket välskriven krönika (slutsats dras först efter inlevelse hos båda parterna) där bland annat vittnenas situation beskrevs.
Mycket i förundersökningen tyder också på att det var så många fler som såg, att så många fler vet vad som faktiskt hände. Men de väljer att hålla tyst och detta med känt resultat: två killar kommer straffmässigt sett lindrigt undan och några till, ingen vet hur många, går helt fria. Varifrån kommer deras kyla? Finns det några möjligheter att de ska ta in och förstå vad som faktiskt har hänt, vad det betyder?

Ännu en aspekt, som är minst lika viktig, är att de få som verkligen vågade vittna, de blev till slut knappt trodda. I dag skulle det inte förvåna mig om de ångrar att de ställde upp, för vad hade de för det? Ingenting. I morgon riskerar de att möta gärningsmännen på skolgården igen.

Att ögonvittnen drar sig för att vittna i domstol är ett ofrånkomligt fenomen, men så obegripligt låga straff som i detta fall lär bidra till att undergräva allmänhetens vilja att vittna i domstol.

Som "Robsten" skriver måste detta fall överklagas till hovrätten.

Den stora risken med domar som denna kan vara något som Ulrika By tidigare nämnt (och som yttrar sig i denna anarki), nämligen att grupper av människor skapar sig sina egna lagar och regler, föraktande och helt ignorerande samhällets lagar och institutioner, såsom polisen. Detta sker naturligtvis redan på sina håll, så domar som denna riskerar nog bara att förstärka och permanenta en redan olycklig utveckling.


(En professor i rättssociologi, Håkan Hydén, säger, inte överraskande, att det inte finns bevis för att hårdare straff minskar brottsligheten (och förnekar därmed all existens av avskräckningseffekt i straff) men hävdar däremot utan tillstymmelse till tvivel att minsta lilla hårdare straff skulle inneburit "en stor risk för att deras bana som brottslingar är gjord", d v s att de då, men först då (sic!), skulle bli kriminella. Och som om det bestialiska mordet var ett pojkstreck anser professorn att "[h]ela historien visar att de faktiskt varit ångerköpta". Gud hjälpe oss för ...professorer i rättsociologi!)


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,